måndag, september 27, 2010

In the Spotlight 2010 pt.28: Deine Lakaien


När det kommer till det övre skiktet av mina favoritband har tyska duon Deine Lakaien en plats tung som betong. Jag hade helt missat att de var på gång med nytt material i år, därav fick jag mig årets bästa överraskning när jag för ett par veckor sedan upptäckte en ny singel, Gone, på deras Spotify-sida. I förra veckan dök även pinfärska albumet Indicator upp.


Jag har varit vansinnigt förälskad i duons musik sedan första stund jag hörde dem för några år sedan. Lätt experimentellt möter klassiskt. Emellanåt får kombinationen av elektroniskt, piano, stråkar och Alexander Veljanovs gudomliga röst det nästan att brista inombords. Intressant, spännande, snyggt, vackert och alldeles alldeles underbart.

One Night och Who'll Save Your World är utmärkta öppningsspår som direkt sveper med en in på den 12 spår långa resan genom Indicator. En njutbar lyssning hela vägen igenom där i synnerhet Europe, Along Our Road och Without Your Words fängslar mig lite extra tillsammans med ovan nämnda spår.En av årets bästa plattor är här, och ni vill inte missa den!


Deine Lakaien på

4 kommentarer:

Boggen sa...

Gillar Gone, men är inte riktigt övertygad om resten. Ska dock ge den några lyssningar till.

Malin sa...

Tycker jag absolut du ska göra!

Anonym sa...

oh no. Indicator is no more on Spotify! Why?

Malin sa...

It's still on Spotify, but maybe not available in your country?