tisdag, juli 28, 2009

Darling, just don't put down your guns yet

Senaste Editorsuppdateringarna är att releasen av nya plattan In This Light and On This Evening blivit framflyttad från 21 september till 12 oktober. Det som kändes som en evighet innan har nu förlängts ytterligare. Men den som väntar på något gott heter det ju! Och jag vågar tro att det här albumet verkligen är något värt all väntan. Det har de fyra nya låtarna jag länkat till i ett tidigare inlägg redan visat.

Hittade en kort intervju förut på BBC 6 Music. Denna hittar ni här, ca 53 minuter in i programmet. Tom och Russell pratar om nya plattan och kommenterar även låttiteln Eat Raw Meat = Blood Drool. Blev rätt paff första gången jag såg det, men nu mera tycker jag den är häftig, mest för att det var så oväntat. Men så är det en fruktansvärt bra låt också! Som om inte det vore nog så avslöjar Tom dessutom att Papillon kommer bli den första singeln. Ett utmärkt val och det är verkligen en hit.

Idag annonserade de även datum och platser för höstens kommande Europaturné. Dessvärre finns inget Sverige med på den turen. Förvisso lär det säkert komma tillfällen under våren och säkert en hel del festivalspelningar nästa sommar. Men man kan ju aldrig veta. Köpenhamn den 18:e november är det närmaste de kommer Sverige. Funderar starkt på om man skulle försöka ta sig dit. Såg även förut att The Maccabees skulle följa med som support vilket gör det hela ännu mer intressant.


Slutligen får ni länken till en intressant artikel Tom Smith skrivit där han berättar om nya skivan och arbetet inför den och lite hur de arbetar som band. En mycket bra och vettig artikel. Där får vi även veta att de spelat in 20 låtar, 9 st. kommer finnas med på albumet och övriga lär tydligen släppas vid olika tillfällen framöver. Troliga b-sidor med andra ord. Ska bli riktigt kul att höra det nya materialet.

Inga kommentarer: