fredag, maj 08, 2009

Festivalmisstag pt.1: Hey now hey now now!

Sisters of Mercys This Corrosion är så in i Norden bra och skönt mäktig att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!

Köpte en samlingsplatta med SoM någon gång när jag var i 16-17-årsåldern, jag hade hört Temple of Love på radion. Fast det blev aldrig att jag riktigt lyssnade på den. Sen såg jag dem på Arvika inte långt därefter. I och med att jag inte var inlyssnad på dem och det var på dagtid så var inte spelningen så värst underhållande. Men jag stod kvar hela spelningen enbart för att få höra Temple of Love. En stund innan den kom ville min kusin och hennes kille promt få mig att försöka komma in i öltältet. Jag, som inte hade mycket till övers för alkohol, försökte säga att jag inte kände för att försöka med det och att jag vill lyssna klart på konserten. "Men du hör ju från tältet!" var hennes motargument och jag gick efter en stunds tjat motvilligt med på att försöka. Det var ju precis i närheten av stora scenen så jag skulle ju båda se och höra. Fast jag hann aldrig försöka komma in i öltältet då min kusin som stod före blev stoppad för att hon glömt leg. Medan hon stod och tjatade på vakten stod jag vid sidan av med händerna i fickorna och var allmänt opepp. Först då insåg jag att Sisters var halvvägs in i Temple of Love...den som jag i över en timme stått och väntat på! Och där "missade" jag den pga att jag vek mig för lätt mot kom-igen-tjat.

Ung och dum. Men så här cirka 8 år senare så är det ändå ett av mina lättare festivalmisstag. Har gjort några andra dumma festivalmissar som jag inte riktigt kan släppa. Men de tar jag upp en annan dag.

Det enda jag kan ångra angående SoM-spelningen är att jag inte lyssnade in mig på plattan innan, då hade jag kanske hunnit frälsas av This Corrosion tidigare och i alla fall fått uppskatta den live.

Men den är verkligen inte fy skam att höra i stereo! Nedan har ni den nerkortade singelversionen. Har ni tillgång till Spotify tycker jag ni ska dra på den längre varianter. För den, mina vänner, är inget annat än 11 minuter ren njutning!


Dagens låt: Sisters of Mercy - This Corrosion

4 kommentarer:

Boggen sa...

Ajajaj! Så nära men ändå...
This Corrosion och hela plattan "Floodland" håller faktiskt väldigt bra än idag. Kollade precis upp och den släpptes ju 1987! 22 år sedan, jäklar vad tiden går!

Malin sa...

Jag ska ta försöka ta tag i att lyssna igenom den någon dag!

Anonym sa...

Som säkert framgått på grisen så är SOM ett av mina favoritband. Tyvärr är det många konsertbesökare som blivit besvikna. Jag har själv aldrig sett dom live så jag kan inte uttala mig om det. Däremot måste jag förespråka deras klassiska debutplatta som du måste låna ett öra till. Tycker du om "This corrosion" så ska du även checka in deras tredje alster "Vision thing". "Temple of love" var en tidig singel, skulle tippa '83. Den finns även en upphottad version från början 90-talet med israeliska Ofra Haza på sång.
TP

Malin sa...

Ska skriva upp den! Tackar för tips