söndag, januari 11, 2009

Nytt år, nya namn

Efter att ha varit frånvarande i något som känns som en evighet så börjar det nu lätta lite bland molnen. Uppsatsen är inmailad och därmed i sin slutfas och imorgon är jag tänkt att ta tåget ner till Växjö-land och återvända till 'vardagen' igen. Känner mig peppad och nu jäklar ska jag väl äntligen kunna få fart på den här sidan igen!

Helgen började bra. Samma dag som jag skulle skicka in min uppsats så hittade jag till min lycka en Spotify-invite i inboxen! Så nu har även jag smått börjat komma igång med denna tjänst. Återkommer med omdöme, men so far verkar den trevlig.


Håller i skrivande stund på att kika lite på BBC's sound of 2009. Har inte hunnit utforska vilka albumsläpp som är aktuella för det här året. För stunden vet jag bara det viktigaste och det är att Editors arbetar på nytt. Räkna därför med återkommande rapporter om det framöver!

Vad hittar vi på BBCs lista då...
Jo, bland annat Empire of the Sun vars Walking on a dream hörs rätt flitigt på radion dessa dagar. Kan inte påstå att jag är jätteimponerad men ska inte dömma ut något efter en låt. Men tills duon har försökt visa motsatsen framöver så fortsätter jag att hålla mig till Sleepy Jackson.

Några som däremot fångat mitt intresse är Londonbandet White Lies. BBC liknar dem vid The Killers och Editors och det är inte alls obefogat. I alla fall inte efter att ha lyssnat på låtarna Death och To lose my life (se bandlänken) som låter väldigt mycket The Killers. Det låter riktigt riktigt lovande så kolla upp dem.

The Big Pink, Mumford & Sons och The Temper Trap verkar också vara intressanta namn efter några sekunders lyssning på varje. Jag återkommer om dem när jag gett dem lite mer lyssningstid.


Tror nog 2009 ska bli ett bra musikår.

3 kommentarer:

Boggen sa...

Kul att du är tillbaka! Tack för BBC-länken. Skivgrisarna tipsade tidigare om White Lies och jag tycker också det låter mycket intressant. Gillar faktiskt "Walking on a dream", kanske inte i klass med Sleepys bästa men det låter ändå lovande.

Vanne sa...

Grattis till Spotify och välkommen till klubben!

Din blogg är en källa att ösa rätt ur. Din blogg ska användas i sökandet efter nytt på Spotify. Din blogg skall leda mig på rättan väg.
Amen.

Malin sa...

Boggen: Tack! Känns skönt att vara igång igen, har saknat det som skjutsingen. Aah, så Grisarna har också tipsat om White Lies. Det är ju superbt. Har dessvärre nästan varit lika dålig på att hålla mig uppdaterad på vänbloggarna som jag varit på att skriva själv. Gissar jag har en del att läsa ikapp men det ska bli kul!

Vanne: Hallelujah på det det! Tackar tackar! Och glöm inte att sprida budskapet om denna källa heller ;-) Och orkar du inte hålla dig mellan inläggen så vet du vart du vart jag bor. Tipsen skall flöda!