måndag, november 03, 2008

Favoritlåtarna pt.8: Neil Young - Song X

För ganska så ungefär ett år sedan så bestämde jag mig för att det var dags för att ta sig an Neil Young. Fram till dess hade jag i stort sett bara hört Keep on rocking in the free world och Down by the river men nu ville jag undersöka på riktigt om mannens musik var någonting för mig eller inte. Sagt och gjort, jag frågade en bekant om han hade lust att ge lite tips och svaret jag fick var en mapp om ca 70 stycken Neil-låtar, ungefär 1-3 låtar från varje platta. Sen var det bara att sätta igång och lyssna. Nu ett år senare så har jag börjat urskilja vilka plattor jag vill ska förgylla min skivhylla och några låtar har till och med letat sig in på min ständiga-favoriter-lista. Song X är ett av de spåren, den fastnade ganska tidigt. När den först fångade min uppmärksamhet tyckte jag att den var lite märklig utan att egentligen veta varför. Men jag fascinerades av den, det är någonting visst med den som jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men den lockar mig enormt. Helt säkert vet jag i alla fall att jag tokgillar den! Och så älskar jag gitarrsolot som kommer ungefär halvvägs in i låten.

Nåja, ska inte orda iväg här i någon milslång text.
Jag har bara en sista sak att säga innan jag skickar iväg er till länken nedan:

Kör volymen i bott och plugga in luftgitarren!


Neil Young - Song X

4 kommentarer:

/C. sa...

'Hey ho away we go'! Det är för gött att läsa om dina intryck :-) Får räcka som kommentar då du vet hur långt det skulle kunna bli annars ;-D

Malin sa...

haha, ja det är väl bäst så kanske :-) Kom på att det här för övrigt är Neils första alldeles egna inlägg i den här bloggen. Och fler lär det bli, i synnerhet inom denna kategorin!

Gonzo sa...

Va roligt att du valt just den låten. Det är en av mina favvosar. Den kommer från skivan "Mirrorball" som Young spelade in tillsammans med Pearl Jam -95 (det kanske du redan visste)som ett resultat av att Young hade med Pearl Jam som förband på sin världsturne -93. Jag såg dom på Sjöhistoriska i Tjockholm...en helt grymm konsert. Först Perl Jam som var svinbra men slitna och sen Neil Young i 3 tim!
Om du gillar den brötige Young så kan jag rekommendera att titta på konsertfilmen "Year Of The Horse" som Jim Jarmusch gjort.

Malin sa...

Ska skriva ner filmen och försöka kolla upp den frampå. Trots att jag tycks ha en tendens att omge mig med Neil-fanatiker så har jag inte hört ett knyst om den, så jag tackar och bockar för tips! :-)