lördag, november 08, 2008

Live at Tralfamadore

Växjö bjöd på Skivmässa idag och redan efter fem minuter på plats hade jag roffat åt mig 5 stycken plattor i en av 20-kronorsbackarna. Det ena fyndet var inget mindre än en live-skiva med Madrugada och jag höll på att gå sönder av lycka när jag hittade denna platta med titeln Live at Tralfamadore. Jag har haft turen att få se bandet in action en gång och den spelningen är en av mina bästa konsertupplevelser så det fanns ingen tvekan om att den här skivan skulle vara bra.

Tralfamadore säger ni, vart ligger det?
Svaret: Ingenstans.
Stället är en fiktiv planet som ni kan läsa mer om här ifall ni skulle vara intresserade annars räcker det gott med att läsa i konvolutet.
Låtarna på albumet är hämtade från olika livespelningar under åren 2003 och 2005. Har bara hunnit lyssna en gång än men ooh... behöver jag ens säga att det är fabulöst bra?!

Dessa norskar bara överöser oss med kvalitativ musik och jag vet egentligen inte vad mer jag ska säga än att det är så in i Norden bra! Har ni inte upptäckt dem än så kan jag bara meddela att ni verkligen har missat någonting. Som tur är det ju däremot aldrig för sent att ta tag i det.


www.emi.no/madrugada/Dagens platta med andra ord:
Madrugada - Live at Tralfamadore. Köpes här för billig slant.

5 kommentarer:

/C. sa...

Vilket fynd! Jag får passa på och säga att jag är väldigt glad åt att du visade mig vägen till dessa norrmän :-) Dessutom tror jag bestämt att Vonnegut var på den här spelningen ;-)

Malin sa...

Det är gött att jag lyckats övertala en person iaf :-) Det här är ett band värt att tjata om, faktum är att jag nog har orerat mer om Madrugada än om Editors på senast... bara det liksom.

TP sa...

Härligt Malin! Vår mission att smitta omgivningen med bra musik fortsätter. Vem kan motstå Madrugada?? Snart kommer Killers nya!

Boggen sa...

Jag får fortfarande rysningar när jag hör "Majesty" spelas, en låt som nog platsar på min topp 100 (all time)lista. Märkligt att de inte är större/mer kända i Sverige. En norsk kollega kunde bekräfta att de är megastora i sitt hemland.

Malin sa...

TP: Killers nya ska bli riktigt spännande att höra!

Boggen: Ja det finns en hel del norska akter som är enormt stora hemma men här i grannlandet vill det sig inte av någon anledning, bra märkligt var ordet.