torsdag, maj 08, 2008

Covers pt.8 - Pictures of Matchstick Men

När jag gled runt på the Hype Machine igår och letade låtexempel till mina vecko-inlägg så ramlade jag över en smått oväntad cover. Eller ja, så värst oväntad kanske den inte är men jag blev lite förvånad ändå. Låten är Status Quos hit Pictures of Matchstick Men från 1968 och covern jag hittade står inga mindre än Quos landskollegor i sköna bandet Kasabian för.
Jag hade inte tänkt ta med den här covern egentligen då det inte är något speciellt med den. Det vill säga, ska man göra en cover ska man göra något "eget" av den och Kasabians version låter mer eller mindre som originalet om än mer modern och finputsad. Jag gillar Tom Meighan och Co starkt, har pratat varmt om dem tidigare här... så därför är jag rätt besviken och tycker de kunde gjort så mycket bättre eller helt enkelt gett fanken i att ta sig an låten. Det är inte dåligt men det är som sagt inte "eget". Samt att deras putsade variant tar bort all känsla som 68-soundet ger, det är ju halva charmen med låten.

Att jag ändå tar upp låten är väl en följd av min lilla förvåning över att hitta denna version, jag tycker det ändå är lite kul med covers, samtidigt som det får vara ett litet exempel på hur man inte borde göra. För att inte glömma att Quos original är riktigt riktigt skön och att den är värd att omnämnas i ett inlägg.

So here you go:

Status Quo - Pictures of Matchstick Men
Kasabian - Pictures of Matchstick Men

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta gjorde mig så glad! Bra initiativ, bra musik!

”Musik för begravningar och bröllop”

- www.magnacartacartel.com


// Karin