måndag, mars 11, 2013

In the Spotlight 2013 pt.1: Sidechild


Kommer ni ihåg SideChild vars skiva Music For the Children jag hyllade i detta inlägg från 2010? Nu, tre år senare, har äntligen uppföljaren There Were Cracks fått se dagens ljus. En skiva som enligt pressutskicket skulle ha getts ut för "länge sedan". För precis som med debutskivan kantades arbetet med en rad motgångar; skivbolagskontrakt som inte blev av, samarbete med producenter som havererade och mynnade ut i slängda inspelningar. Men tack och lov verkar Pontus, mannen bakom SideChild, vara den som inte ger upp i första taget. Det slutade med att han och nya bandkollegan Jonatan Wallenberg låste in sig i en studio och gjorde allt på egen hand istället. Ett bra beslut för ut kom en klockren uppföljare!
Den sköna soulpopen från debuten hänger kvar men känns mer "fyllig" och stundvis mer svängig. Låtarna i sig håller fortsatt lika hög kvalitet och precis som på föregångaren finns det inget dåligt spår på There Were Cracks. Man kan bara låta skivan gå på rotation och på varje nytt varv finner man en ny favorit. Jag kan ärligt talat inte välja ut ett favoritspår för då har jag snart rabblat upp alla de 10 som utgör albumet.

Singeln Take It Leave It finns tyvärr inte med på den fysiska utgåvan av skivan då den kom till i efterhand. Synd då den är en så härligt uppfriskande fläkt. Men lyssnar du på Spotify finns den med. Och nedan finner du videon till den.

Att inte SideChild är erkända och världsberömda sedan länge är för mig ett rent slöseri. En dold diamant bland Sveriges musikskatter som borde få all form av uppmärksamhet. Med andra ord är det upp till dig som läser och lyssnar, om du gillar vad du hör, sprid ordet! Lyft fram de artister du gillar!


SideChild på
Spotify
Officiella hemsidan

Inga kommentarer: