söndag, november 20, 2011

Till er som läser och följer Musikfeber


Det finns många saker i livet som är roligt. En sak som jag tycker är extra roligt, nördigt eller inte, det är när man lyckas göra någon glad med ett musiktips. När man får förse någon med den där musikaliska fullträffen. Det kanske låter banalt, men jag tycker verkligen att det är fruktansvärt härligt. Förmodligen för att musik är ett så stort intresse och glädjeämne i mitt liv att jag själv vet hur lycklig och glad jag blir av att hitta de musikaliska skatterna som gör en alldeles lyrisk. Och självklart vill man att andra ska få uppleva samma känsla.

Det är en av många anledningarna till att jag startade den här bloggen. Och varför tar jag då upp det här? Jo, jag insåg för ett litet tag sedan att Musikfeber fyller fem år nu i höst. Tänka sig! Jag startade den hösten 2006 för att få någonstans att ventilera av mig om all bra musik jag hittar. Utan att ha någon som helst plan på hur bloggen skulle se ut började jag skriva, och experimentera med olika teman. Det är väl egentligen först nu det senaste året som jag har börjat känna att jag hittat in på rätt bana.

Funderade ett tag på om jag skulle hitta på något särskilt för att fira detta femårsjubileum. Men vid närmare eftertanke har jag egentligen bara en sak jag vill säga. Någonting som jag förmodligen säger på tok för lite. Men som jag verkligen menar. Och det är:


TACK!


Vet att jag har en liten skara trogna besökare, och det värmer så otroligt mycket att ni gång på gång kommer tillbaka och läser. Att ni tålmodigt står ut med att inläggen ibland inte kommer lika regelbundet som jag skulle vilja. Och tack för att ni ibland kommenterar, prenumererar på mina spellistor och tycker till om musiken jag skriver om. Det är oerhört roligt att höra era synpunkter.

Tack till vänner, bloggvänner, band/artister, skivbolag och andra sköna människor som direkt eller indirekt tipsar mig om musik. Skivgrisen, Boggen och Poplistan/Retrolistan är fyra bra bloggar som ständigt kommer med suveräna tips. Magnus på Fashionpolice, Johan och Dan, och ska också ha välförtjänt cred för att de ofta förser mig med fina låtar som annars hade löpt stor risk att passera mig. Tack också till de band jag skrivit om som skickat sin musik till mig och som återgäldat vänligheten med att länka tillbaka till mina inlägg från sina respektive bandsidor. Och tack till er andra som länkar till mig från sina bloggar/sidor. Det värmer!

Responsen från er som läser, kommenterar, skickar tips, och länkar, är en enorm drivkraft som sporrar mig att fortsätta skriva och vilja utveckla bloggen. Jag är oerhört glad och tacksam. Det är ni som gör det roligt! Tack för att ni finns! Hoppas att ni fortsätter följa min botanisering i musikdjungeln, och att ni hittar många guldkorn som får öronen att jubla.

Det var bara det jag ville säga.
Ni är bäst!
Tack!
Malin


9 kommentarer:

Hammill sa...

Om detta var Facebook, så hade jag skrivit ett stort LIKE. Jag är ju novis på blogg jämfört med dig, bara två år och du fem år. Det du skriver så fint är något som jag själv upplever på samma sätt - detta att tipsa om ny bra popmusik, som ofta inte får plats i det vanliga mediabruset. Du gör ett stort jobb och det är med glädje som jag mer eller mindre dagligen tittar in på din blogg och får spännande tips på låtar och artister/band.
Grattis än en gång, 5-åringen :)

Malin sa...

Stort tack Ingemar! Det värmde att höra :-) Och du gör verkligen ett lika stort och bra jobb själv med dina bloggar!

Boggen sa...

Malin, det är vi som ska tacka! Ständigt bra tips och det i vitt skilda genrer vilket gör att man hittar spår som man kanske aldrig annars skulle ha halkat in på. Tack också för berömmet, det värmer mig på samma sätt som du säger att det gör för dig. Ett stort grattis och hoppas att du fortsätter i bra många år till. Till sist dagens bästa tips: bandet No, som inte bara är The National-kloner, utan också The National-bra!

Malin sa...

Tack, Ola! :-) Och jag har då inga planer på att sluta! Så jag kör. Återstår bara att se vad det blir av den där hemska lagen de håller på att rösta igenom i USA. Och vad den får för påverkan. Men det är ett senare problem. No ska jag lägga på minnet och kolla upp!

Boggen sa...

Hmm, det har jag nog missat. Vad är det för lag du snackar om?

Hammill sa...

Kan bara instämma i vad Boggen skrev. Angående "den där hemska lagen"i USA, så tror jag att jag läste något om vad den handlade om, att man försöker "strypa" det fria internet, höga böter om man skriver något "felaktigt" etc. När jag skulle söka mer om denna lag, så hamnade jag på denna sajt om idiotiska lagar i USA - http://www.yttermera.se/leva_och_bo/idioter/idiotiska_lagar.html
Läs den, rolig läsning även om jag har svårt att tro att allting är sant. Ha en bra helg.

Malin sa...

Protect IP Act. Krönika om den här:
http://www.journalisten.se/kronika/29684/lagen-som-hotar-spraenga-soender-internet#.Ts1UfhzesIO.facebook

Hammill sa...

Huga. Det var rena mardrömmen denna läsning. Men jag hoppas verkligen det inte slår igenom.

Malin sa...

Ja man blir både trött och mörkrädd. :-(