tisdag, juni 22, 2010

In the Spotlight 2010 pt.11: LCD Soundsystem

Kommit av mig fullständigt vad gäller både musiklyssnade och tips senaste två veckorna. Lite olikt mig men man får ha lite sådana perioder ibland också. Men nu jäklar ska det väl banne mig bli lite ordning här!

En ny platta har jag åtminstone spelat en hel del senaste tiden; This is Happening med LCD Soundsystem. Det som enligt huvudfiguren James Murphy är LCDs sista album. Om så är fallet får framtiden utvisa, men om det är så, då är det sannerligen inget dåligt farväl!Albumet börjar utmärkt med det snudd på 9-minuter långa spåret Dance Yrself Clean. Därpå följer käcka singeln Drunk Girls som jag tipsat om tidigare. För övrigt det enda korta spåret på plattan (3:42). Resterande spår ligger mellan 6 och 9 minuter. Jag nämnde i inlägget om Adam Greens senaste platta att det var väldigt befriande att lyssna på en skiva där samtliga låtar var korta. Samma sak får jag säga här fast omvänt, det vill säga att det är väldigt skönt att låtarna är så långa. Men spår åt det mer elektroniska hållet brukar i regel göra sig bättre i ett längre format.

Mitt solklara favoritspår är I Can Change, ett retrodoftande elektropop-stycke som jag är barnsligt förtjust i. Lika så har Home fångat mitt gillande lite extra. Gillar ni LCD tror jag knappast ni kommer bli besvikna på This is Happening. Det är en skiva med många ljusa stunder!
LCD Soundsystem på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan

Inga kommentarer: