onsdag, februari 23, 2011

In the Spotlight 2011 pt.4: Mogwai


Det är definitivt ingen hemlighet att jag har en "soft spot" för instrumentalrock. Därav blev jag mycket glad i förra veckan när jag av en slump fick se att skotska post-rockarna Mogwai släppt ny platta. Ett band jag är väldigt glad i.

Hardcore Will Never Die, But You Will lyder titeln på sjunde studioalbumet. Redan på inledande White Noise höll jag på att inte komma vidare på plattan då låten omgående blev en stor favorit. Men tur var väl att jag lyssnade vidare för på spår nummer tre finns tuffa Rano Pano som jag inte kan få nog av. Lika förtjust är jag i efterföjande Death Rays som är en förbaskat vacker melodi. San Pedro blev lika så en snabb favorit den med. Och det var bara favoriterna. Övriga spår är riktigt bra de med.

Dynamiskt och melodiskt. Skottarna växlar som vanligt mellan melankoliskt, tufft och vackert. Jag älskar Mogwai och Hardcore Will Never Die, But You Will lär förmodligen bli en av årets stora favoritplattor. Pricken över i hade varit att få se dem live. Håller tummarna för att chansen dyker upp under året.
Om du inte har Spotify kan du lyssna till Rano Pano och San PedroSub Pop.


Mogwai på


2 kommentarer:

Niniel sa...

Trädgårn - Göteborg 1/4! :D
Längtar!

Malin sa...

Lyllo! Jag hade gärna gått, men kan inte. Får hoppas på fler chanser!