fredag, augusti 07, 2009

In the Spotlight 2009 pt.4: Julian Plenti

Det kanske kan tyckas en smula roligt att det tog ungefär fyra låtar in på Julian Plentis debutalbum Julian Plenti is...Skyscraper innan det gick upp för mig vem Julian Plenti är. Det slog mig nästan omgående när jag körde igång albumet att det lät rätt mycket Interpol. Sen fortsatte jag med mina sysslor med musiken i bakgrunden och tänkte inte mer på det. Inte förrän Games For Days ljudade ut hur högtalarna och fick mig att ge Plenti full uppmärksamhet igen. Och först då vaknade jag till på riktigt. Det måste ju vara...klickade upp Google... och visst. Såklart det är så.

Julian Plenti is...Paul Banks.


Interpols frontman har släppt soloplatta. Och med Banks karakteristiska röst kan man fråga sig ett antal gånger varför jag inte hörde det omgående. Albumet gick några vändor igår förmiddag och spelas i skrivande stund. Först var jag lite tveksam till vad jag tyckte, men den växer för varje gång och det finns en hel del bra spår här. Sen beror det nog också på vilket humör man är på. Låtar som Skyscraper och Fly As You Might kan kännas segdragna och jobbiga ena stunden bara för att några timmar senare klä ditt humör perfekt och uppskattas. Öppningsspåret Only If You Run och efterföljande Fun That We Have osar en del Interpol på sitt upptempohumör. Medan On The Esplanade är en skönt avskalad historia.

Julian Plenti is...Skyscraper
är en platta som bjuder på lite "allt möjligt" utan att ta ut svängarna för mycket från grunden. Över lag så är det faktiskt en mycket bra platta. Och är ni fans av Interpol kommer ni att gilla det här.

Ni hittar Julian Plenti här:
Spotify
Myspace
Officiella Hemsidan

2 kommentarer:

Boggen sa...

Interpol är ett favoritband såt jag tackar för detta utmärkta tips!

Malin sa...

Varsågod! :-)