onsdag, december 10, 2008

Dagens låt: Empty Walls

Under de senaste tre veckorna så har jag kommit till insikt med en sak som jag konstigt nog aldrig tidigare har tänkt på... Jag har fruktansvärt dålig koll på soloprojekt. Man kan tycka att man borde känna till när folk från band man tycker väldigt bra om släpper sologrejer, men tydligen lyckas majoriteten av dessa passera mig obemärkt. Hur detta kommer sig kan man sannerligen spekulera i. Tack och lov så har man fina vänner som upplyser en om albumen man olyckligtvis har missat tidigare.

För ett år sedan släppte Serj Tankian, till vardags sångare i det eminenta bandet System of a Down, sin debutsoloskiva Elect the dead. Detta hade jag inte en susning om förrän i söndags då min gode vän Dan berättade att han höll på att lyssna igenom skivan. Har själv lyssnat igenom den två gånger nu och hittills gillar jag vad jag hör men jag återkommer med en mer givande kommentar när jag gett den fler lyssningar.Att jag inte lyssnat igenom albumet fler gånger nu ikväll har jag öppningsspåret Empty Walls att skylla på. Den satte sig med en gång och under andra genomlyssningen kunde jag inte tygla mig utan var tvungen att gå tillbaka till den låten igen. Och sen igen och igen och igen och igen. Vet inte hur många gånger jag har spelat den nu men den har gått på repeat en bra stund. Suveränt bra och har även ni missat Serj solo så är det dags att ändra på det nu!

Dagens låt:
Serj Tankian - Empty Walls


lyssna vidare: www.myspace.com/serjtankian


Tack Dan!

3 kommentarer:

/C. sa...

Mm, en härlig låt från ett skönt album! Får bara hoppas att System drar igång snart igen...

Malin sa...

Haha, du får det att låta som att du är skeptisk till Serj solo. ;-) Nä men nytt från SOAD vore inte fel fast jag tror det lär dröja ett tag.

Anonym sa...

Grym låt, och grym skiva!

Jag har recenserat den bland många andra på min sida med metal o rock recensioner, kolla gärna in och kommentera!