söndag, november 02, 2008

And I thought you were the moon in the sky but it turned out you were just a street light


Dagens platta:

Chad VanGaalen - Soft Airplane

Vilken start på den nya månaden säger jag bara! Igår hittade jag det som förmodligen kommer bli en favoritplatta för resten av hösten. När jag gjorde min vanliga dagliga sväng in på Skivgrisarnas sida så hade TP i sitt Halloweeninlägg utöver ett gäng sköna låtar även länkat till en annan blogg, BoggBlogg. Nyfiket kikade jag in där och hittade ett prima blandband med ett gäng för mig kända som okända akter. Chad VanGaalen var en av de nya bekantskaperna som drog åt sig mest uppmärksamhet med låten Molten light. Letade upp skivan Soft Airplane och är just nu inne på min andra lyssning och jag har bara positivt att säga efter första vändan. Otroligt skönt sound! Dessvärre hittar jag knappt några lyssningsexempel från den skivan, som för övrigt är hans tredje. Ni får helt enkelt tro mig när jag säger att Soft Airplane är alldeles formidabelt bra! Ni hittar en låt i alla fall, Willow tree, på hans myspace och har man en konto på YouTube och orkar logga in där så kan man även höra Molten light. Inte hunnit lyssna på hans tidigare alster men det är säkert goa grejer det med! Så nu vet ni vad ni ska fördriva resten av er söndag med:


www.myspace.com/chadvangaalen
Chad på YouTube


8 kommentarer:

Anonym sa...

Måste säga att jag gillar de två låtar jag hört hittills på myspace-sidan =0)
Bra tips!

Malin sa...

Vill du ha mer Vanne är det bara att hojta vet du! :-) Jag har tappat räkningen på hur många gånger albumet roterat nu ikväll. Den är så in i Norden bra!

Gonzo sa...

Lät riktigt bra....nåt att definitivt kolla vidare....phu..jag vet bara inte hur jag skall hinna med. Jag får färsöka få till 30-tim dagar.

Malin sa...

gonzo: ja det skulle man sannerligen behöva ibland!

/C. sa...

Det här lät bra, mycket bra t.o.m. Mina öron tackar så mycket för tipset :-)

Boggen sa...

Kul att du gillade blandbandet. På Mixwit.com där man skapar banden, (med lite besvär, ska sägas), finns VanGaalen också att lyssna på. Gillar din blogg och har "snott" idén med Lastfm-radion från dig.

Malin sa...

boggen: aha, jag har faktiskt inte kollat närmare på Mixwit ännu men tycker själva den funktionen med att fixa ihop blandband sådär verkar är hur skön som helst. Kul att du gillar bloggen! Och Last.fm-widgeten är riktigt nice. Ja, det finns många roliga små nördgrejer för oss musiksnören :-D

Anonym sa...

Han har gjort en riktigt bra platta den där Chad VanGaalen, och snart kommer han till Sverige.