måndag, januari 28, 2008

Album-vecka

Det är som vanligt så mycket att göra att bloggen tyvärr få stå undan lite. Dock har jag lyssnat på väldigt mycket skivor denna veckan. Gamla godingar samt andra alster som för mig är "nya". Det vill säga att jag inte lyssnat på dem förr.

En sådan platta är Beastie Boys License to ill. Jag har alltid gillat bandet men på något vänster inte kommit mig för att lyssna på hela skivor. Fixade denna plattan förut då jag fick reda på att de i en låt samplat trummorna från Led Zeppelins When the levee breaks. Mycket bra skiva och jag måste genast införskaffa de andra.

Led Zeppelins plattor I-IV har också avverkats. Om och om igen har de snurrat och jag blir lika eld och lågor för varje rotation.

Även nästa platta har Zeppelin-anknytning då det handlar om Robert Plant och Alison Krauss nyligen utgivna album Raising Sand. Har inte lyssnat igenom den ordentligt, utan den har mest gått i bakgrunden medan jag pysslat med annat, men av den uppfattningen jag hunnit få så är den definitivt så bra som kritikerna säger. Mycket behagligt att lyssna till.

Fjärde artisten ut är ingen mindre än Leonard Cohen vilken jag räknar som min första musikaliska "idol". Det hela började någonstans i tre-årsåldern då min far en dag i bilen tog med sig ett kassettband innehållandes Cohens alster I'm your man. Efter den dagen skulle jag lyssna på det bandet varenda gång vi satte oss i bilen, sjöng med gjorde jag bestämt också. Tror det varade ett bra tag. Sen vet jag inte vad som hände för jag har inte lyssnat på Cohen alls på åratal. Har tänkt på det ett flertal gånger men inte kommit till skott. Först för någon månad sen fick jag veta vilken utav skivorna det var som pappa hade på kassetten. Nu har jag skaffat den och det är lika bra som jag minns det. Jag gillar hans djupa röst. Och Take this waltz är en odödlig klassiker.

Crash Test Dummies är nästa gäng. Just det mmm, mmm, mmm, mmm. God shuffled his feet heter skivan den kommer ifrån och är mycket lyssningsvärd.

Även försökt lyssna in mig på lite The Band, fast det har också mest stått på i bakgrunden. Fast The Weight går ofta på repeat.

2 kommentarer:

Ankan sa...

...och då kan jag rekommendera Cat Power´s nya. Riktigt riktigt bra...

Malin sa...

ah då ska jag försöka kolla upp den inom en inte allt för avlägsen framtid!