måndag, november 05, 2007

Time


Electric Light Orchestra - Time


Mina föräldrar har båda en drös med ELO-plattor i sina respektive samlingar. Alla de gånger jag gått igenom deras plattor har jag tänkt att jag måste lyssna in mig på ELO. Som med många andra band så är de ett namn som funnits med en under lång tid men man har inte hört något med dem. Inte heller kom jag mig aldrig för att låta vinylspelarens nål vidröra deras skivor, jag fann väl så mycket annat spännande att ELO hamnade långt ner på spellistan. Men så en dag hade min far fått Time på CD av en jobbarkompis, och drog på den medan vi drack kaffe. Jag var såld. Det om något borde väl ha fått mig att dra fram övriga skivor och spela, men konstigt nog har jag inte gjort det, fråga mig inte varför. Så jag kan inte reflektera över övrigt material. Men helt klart är att Time är en helt fantastisk skiva i mitt tycke.

Den kanske må tyckas lite naiv, eller hur man ska uttrycka det, men det har sin charm, framförallt för sin tid. Det är ändå så snyggt gjort på något vis att de "kommer undan med det".

Kanske tänker jag mest på låten Hold on tight, som jag brukar kalla för "dansbandslåten", för mig lite obegripligt att den släpptes som singel. Men det är ju jag, för mig känns den lite smått malplacerad fast ändå... den har sin charm den med.


Går egentligen inte att beskriva en känsla, men när jag lyssnar på Time och framförallt vissa partier så kommer man på sig själv med att tycka att det bara är helt fullkomligt briljant. Jag är nog kanske till och med beredd att säga att den här skivan är en av mina topp 5 favoriter. Det är en sådan där skiva som man kan lyssna på om och om igen utan att den tappar. Man kan låta det gå längre perioder mellan lyssningarna men nästa gång man spelar den blir man fortfarande lika glad som man blev första gången man hörde den.
Lyssna:
Fast personliga favoritspår är det sköna instrumentala stycket Another heart breaks samt 21st century man. Eventuellt försöker jag lägga upp lite smakprov senare, fast jag rekommenderar er att köpa hela plattan istället. Så att ni får hela konceptet.

Inga kommentarer: