fredag, oktober 12, 2012

In the Spotlight 2012 pt.23: Alt-J


På tal om det här med övertalning, för att göra en övergång från föregående informationsinlägg tillbaka till musik igen.

Ingemar på Poplistan har pratat varmt om Alt-J senaste månaderna. Jag ska erkänna att jag inte har gett bandet en ärlig chans. Lyssnat lite halvintresserat på en eller ett par låtar Ingemar postat utan att riktigt fastna. Men det är kanske inte hela orsaken heller. För Alt-J kan nog vara lite svåra att ta till sig på en gång. Dock är NRK P3 rätt så ofta en väldigt underbar kanal att lyssna på. De kan konsten att spela intressant musik till skillnad från vad den svenska motsvarigheten gör nuförtiden.

Tessellate snurrar titt som tätt på grannlandets radio-3:a och första gången jag lade märke till den körde jag bil och blev helt trollbunden av tonerna som strömmade ut. Sitter och lyssnar på albumet An Awesome Wave med britterna nu och den blir bara bättre och bättre. Ett band med ett väldigt intressant och spännande sound. En pärla som börjar glänsa mer och mer för varje lyssning. Missa inte denna platta!

Här kommer videon till Tessellate
Alt-J på 
Spotify
Officiella webbsidan


2 kommentarer:

Hammill sa...

Kul att mitt lobbande för Alt-J har påverkat dig positivt. De är tredjefavoriter just nu för att få det åtråvärda Mercury Prize till oddset 5-1. Favoriter till 4-1 är Plan B och Richard Hawley, men jag hoppas att Alt-J får priset.

Malin sa...

Plan B och Hawley har jag ingen koll på. Men Alt-J är förtjänta av pris oavsett :-)