tisdag, februari 07, 2012

Spellista: Planeter


För några år sedan gjorde jag en uppskattad spellista med temat månen - Must Be the Moon. För ett tag sedan frågade en vän om jag inte hade en med planeter, så nu har jag knåpat ihop en - Drops of Jupiter. Valleys of Neptune. Det var verkligen inte lätt, i alla fall inte när jag satte upp en liten ram för hur den skulle läggas upp. Mån-listan uppdateras allt eftersom jag hittar nya mån-låtar jag gillar, så sannolikheten att det kommer ske små förändringar i planet-listan är förhållandevis stor. Det var riktigt svårt att hitta bra låtar på vissa av planeterna, så har ni förslag är de välkomna. Och ja, Pluto fick vara med, trots att den numera räknas som en dvärgplanet.

Fler spellistor finner ni ute i högerspalten, samt på min Spotify-profil.


5 kommentarer:

Hammill sa...

Gustav Holsts Mars, The Bringer of War är grym. Det är klassisk musik dock. Även King Crimson på andra albumet spelar en variant på detta stycke.

Hammill sa...

Venus in Furs - Velvet Underground med Nico också. Jag har en känsla av att jag kommer att droppa in fler svar efterhand som jag kommer på något :)

Malin sa...

Ja Holst har jag varit inne på, men jag tyckte inte att det passade in med klassiskt riktigt. Så jag hoppade det. Annars håller jag med om att den är fin.

Venus in Furs är givetvis med :-) Venus var en av de lättare planeterna. Saturnus och Uranus däremot fick jag slita med

Boggen sa...

Kul lista! Jupiter and teardrop med Grant Lee Buffalo, skulle jag rekommendera.

Malin sa...

Tack! Den var väldigt fin, så den är numera tillagd. Såg att jag hade bommat en Merkuris-låt i början, så det är också adderat