torsdag, mars 17, 2011

In the Spotlight 2011 pt.7: Lykke Li


OK. Jag ska vara ärlig. Av det jag hörde av Lykke Lis förra material, avskydde jag allt med undantag för I'm Good I'm Gone. Därmed var det inte direkt glada leenden och fyrverkerier i mitt läger när jag hörde att en ny platta var på gång. Tvärt om. Men, Get Some fastnade direkt och letade sig in på min årsbästalista från 2010. Sen stod I Follow Rivers på tur och det avgjorde saken. Hela albumet skulle få en chans. Vad som hände sen var att den gick svettigt mycket på repeat och just nu sitter jag här och håller Wounded Rhymes som en stark kandidat till årets bästa svenska album. Så kan det gå!Ruggigt bra album rakt igenom. Extra förtjust är jag i de två låtarna nämnda ovan, samt Love Out of Lust, Rich Kid Blues och Sadness is a Blessing.


Lykke Li på


3 kommentarer:

Boggen sa...

Var inte heller helsåld från början. När nåt "överhypas" bör man vara försiktig... "I follow rivers" är dock en riktig kanonlåt och resten av plattan växer.

Malin sa...

Av någon anledning kändes det bara lite konstigt att se Fares i videon till I follow rivers. Kanske för att man är van att se honom i komedier...?

Jah Hollis sa...

Jag har svårt att begripa uppståndelsen kring denna skiva.