torsdag, december 06, 2007

JJ72

JJ72. Irländsk pop/rock/indie-band aktiva mellan åren 1999-2006. Egentligen inte så värst märkvärdiga men helt ok. Sångaren Mark Greaney har dock en något säregen röst, vilken jag förvisso gillar men det medför att man bara pallar att lyssna på bandet i mindre doser. Så vitt jag vet släppte de bara två album, varav den ena finns i min ägo sedan några år tillbaka. Var det enkla sköna popstycket Long way south som fick mig att införskaffa den självbetitlade debutplattan. Länge sedan jag lyssnade på den nu, får väl ta och snurra igång den i helgen kanske. Att jag helt plötsligt kom att tänka på dem nu är tack vare att jag under de senaste dagarna gått igenom några gamla bland-MDs där ovannämnda låt fanns med på en utav diskarna. Blir på bra humör av den.


Utöver den släpptes fyra spår till från den skivan som singlar. När jag ändå är i farten kan jag lika gärna rada upp dem med. Videorna är egentligen inte så mycket att hänga granen kanske, men ok poplåtar är det ändå. Fast kom ihåg vad jag nämnde ovan, att det nog ska lyssnas på i mindre doser. Marks röst tär lite på hörselnerverna i längden.3 kommentarer:

Ankan sa...

Han låter ju lite gnällig. Kan inte erinra mig att jag hört dem tidigare, men jag verkar inte ha missat något.

Nisse sa...

Kul att du tar upp dem, det var ett tag sedan jag lyssnade på dem men jag var ett ganska stort fan under en tid. Jag tror bestämt att de släppte ett tredje album strax innan de splittrades. Förresten, Mark är ju inte alls gnällig utan bara nasal. Och en sista grej, är det inte post-grunge man ska kategorisera deras musik som?

Malin sa...

post-grunge? *hm* eller jag ska inte säga någonting, jag är rätt dålig på att bestämma musikgenrer... eller så beror det på att jag kanske inte tycker det är så viktigt :) så länge det är bra är jag nöjd, sen får det heta vad det vill.
(haha. får man prata så om man läser musikvetenskap som huvudämne?)