lördag, april 04, 2009

I'm so glad I've found this, I'm so glad I did

Bloggen har verkligen hamnat i skymundan på senast vilket inte har varit meningen. Men fint väder, praktik som resulterat i mer regelbundna tider, ansökningar hit och ansökningar dit och annat fix ligger bakom de stora glappen mellan inläggen.

Jag kom på att jag inte ens kommenterat den sköna nyheten att Arvika fetat på sin line-up ytterligare, och det med norska duon Röyskopp. Har väntat länge på denna nyhet, känns ganska logiskt att ha dem på Arvika, och nu är det klart!


Röyksopp - Remind me


Sen händer det lite spännande saker kring Editors som håller på för fullt med att spela in sitt nya album som förhoppningsvis släpps i höst. Lamacq intervjuade Tom Smith för några månader sedan och då antydde sångaren att det fanns chans till några livegig den kommande sommaren. Fem datum ligger uppe på hemsidan varav 14 juni är i Finland. Ett spikat datum som inte ligger där men som finns uppe i forumet med tillhörande festivallänk är att bandet den 11 juni befinner sig i Schweiz.

12-13 juni går Where the Action Is av stapeln uppe i vår huvudstad, och deras headlines är för övrigt i samma klass som Arvikas, eller vad sägs om Neil Young, Nick Cave & the Bad Seeds och Pixies? Bara att konstatera att WTAI ligger väldigt lämpligt till dagarna innan Finlandsgiget. Jag hoppas ju fortfarande galet mycket på att Galaxen ska göra slag i saken och ta Englandskvartetten till Värmland. Sett till datumen så är det ju inte omöjligt. Schweiz 28 juni sen är nästa gig inte förrän 19 juli i England. Lucka finns med andra ord. Om än det talar mer för WTAI i det fall att Sverige skulle bli aktuellt. Men inget är ju omöjligt, de har ju ändå två spridda Schweiz-datum...

...sen finns ju förstås risken att det inte blir något Sverigegig alls denna sommar.... men det örat lyssnar jag inte på. Här ska vi ta mig tusan hålla hoppet uppe!


Editors - Munich (Akustisk version från 2005)


Inga kommentarer: