måndag, december 21, 2015

Musikåret 2015: Låtarna (Spotify-spellista)


Lite dvala här igen på grund av att tiden behöver fördelas på andra ting. Men ni vet att musiktipsen rullar på lite oftare på min Twitter. Nästan dagligen. Kolla läget där vet ja.

Då så. Dags för min årliga Spotify-lista över mina favoritlåtar från det gångna året. Det ska vara 84 stycken låtar, men då jag sitter med norskt Spotify kan det hända att en och annan låt saknas för er i Sverige. Meddela mig om så ser ut att vara fallet, så kan vi försöka finna ut vilken/vilka som saknas, så postar jag dem i ett eget inlägg. Topp 10 rankar jag som mina främsta favoriter. Resten är i en salig oordning :-) Håll till godo!


Best of 2015 - Making waves through the universeÅrets bästa låt då.
Jag funderade ett tag. Främsta favoritbandet Editors har ju släppt en ny formidabel platta i år. Och när Editors släpper nytt album, ja, då brukar det oundvikligen bli dem som går av med första platsen på min Spotify-lista. Men, i år så får de faktiskt se sig slagna på mållinjen. Och det av ett annat stort favoritband. Ett band som brukar släppa album samma år som Editors, och konstant får nöja sig med andra plats. Men i år får de ställa sig på tronen. För handen på hjärtat, den här låten är så brutalt bra på alla sätt och vis. Den välter ner allt i sin väg. Och varenda gång är jag med och sjunger med all kapacitet jag kan hitta i lungorna: "When I see a man I see a lion!".

En genial låt från ett genialt band.
Jag fullkomligen älskar den här låten.
Varsågoda:Foals - What Went Down
3 kommentarer:

Boggen sa...

Denna ska plöjas med nöje! Ser ut att vara en hel del som jag har missat. Ser att det fattas 2 låtar på svenska spotify som innehåller 82 låtar.

Hammill sa...

Ska kolla in din lista den närmaste vecka, Malin.

Malin sa...

Kul att höra!
De Norska akterna som är med i listan är:
The Fjords
LUGN
Divisjonen + Silja Sol
WDSTCK
Surfalot
Ary
Sivert Høyem
Aurora
Daniel Kvammen
Sondre Justad
Fay Wildhagen
Karpe Diem
Jaa9 & OnklP
Nico D
Röyksopp +Jamie I.
Turbonegro
Susanne Sundfør.

Några av dem har jag två låtar med, så kan hända att det bara är en artist/ett band som saknas.