måndag, februari 29, 2016

Album: Som om jag vaknar nu


Jag har egentligen slutat tipsa om album, men för den musiken som slår an mest i själ och sinne, gör jag mer än gärna undantag.

Sist jag skrev om svenska ismael var i 2013, då om deras album Atlas. Nu har bandet ett nytt minialbum ute, Som om jag vaknar nu. Då, liksom nu, är det vinter. Då, liksom nu, är musiken lika fantastisk. Fina melodier som klär vinterlandskapet. Det är något i musiken som fångar mig med en gång. När sedan David Berjlund börjar sjunga, då är jag än mer fast. Det är något i hans röst som gör att jag vill lyssna. Jag vill höra vad han har att berätta. Desto mer jag lyssnar, desto mer vill jag ha. Precis som med Atlas, så kan jag spela Som om jag vaknar nu på oändlig repeat. Jag får aldrig nog. Vackra, välsnickrade låtar med en gnutta vemod. I mina ögon borde ismael vara Sveriges största band.

Jag tänker på alla svenska band som jag lyssnat på genom min levnadsperiod. Hur de har kommit och gått i min musikvärld. Så tänker jag på ismael, och tänker att jag nog aldrig någonsin kommer att tröttna på dem. Jag vill bara mer och hoppas att trion kommer producera många fler album i framtiden.

Atlas och Som om jag vaknar nu finns på Spotify, tillsammans med den självbetitlade debutskivan som jag av någon anledning inte har lyssnat på ännu. Det ska jag göra nu. Gör det ni också. Dyk ner i deras hav av låtskatter. Kom också ihåg, som jag alltid säger, sprid ordet om ni gillar det ni hör.


fredag, februari 12, 2016

Februari 2016 +ismael +Sivert Høyem

 
Alltid lika kul att hitta musik i brevlådan! Igår hittade nya minialbumet med mina svensk-favoriter ismael fram till mig. Ska försöka hinna med en liten recension till veckan. 

För övrigt vankas det konsert till helgen! Självaste Sivert Høyem ska inta Oslo Spektrum. Det kan inte bli annat än bra. Sist jag såg Sivert var på Sentrum Scene för några år sedan, då för några hundra personer. Nu blir det bra många tusen åskådare. Liten skillnad, men om någon kommer mästra det, ja då är det den forne Madrugada-frontmannen. Han kan klä vilken spellokal som helst. Är väldigt glad att jag fick chansen att se Madrugada en gång i tiden på en av Arvikafestivalerna. Flott konsert, mitt i natten.

Ny månadslista är igång. Där hittar ni bland annat singeln Alla Spöken med ovannämna ismael, och min favoritlåt, och tillika titelspåret, från Sivert Høyems nya album Lioness. Har spelat den låten på repeat i några dagar nu. Fantastiskt fin. Och så lite annat gött såklart. Slår ett extra slag för The Heavy som jag upptäckte förra helgen då sambon satt och botaniserade på YouTube. Hur jag har kunnat missat How You Like Me Now i 2009 är för mig helt obegripligt. Skönt groove att ta med sig in i helgen!