söndag, mars 31, 2013

1996


Vacker electro från norr; 1996 med Tusenbröder





lördag, mars 30, 2013

White Mountain Lies


Bernard et Bianca är ett bekant namn här på bloggen. Vill bestämt minnas att jag tipsat om EP:n Discover tidigare. Nu har de tydligen ett album på G, jag saxar från pressutskicket:

"Genom smulor av överdrift vågar vi påstå att denna Mumford & Sons-doftande debut är den blandning av suggestiv folkrock, amerikansk söder och rå industrivinter som du inte visste att du faktiskt saknade."

Och med tanke på hur låten White Mountain Lies låter så är jag nog beredd att hålla med. Är väldigt spänd på att få höra mer!





fredag, mars 29, 2013

Ruins


Popstaden Göteborg levererar fler lovande band. Seaweed Meadows låter inte så pjåkiga med sin debutsingel Ruins.





torsdag, mars 28, 2013

Habits


Halsande av Jack Daniels, utgråtet smink, hejdlöst hånglande, ett sanslöst frossande i godis och tårtor, dansande i underkläder för att slutligen spy i ett handfat. Habits med Tove Lo handlar om att vara hjärtekrossad och alla dumma saker man gör för att stilla smärtan. Patetiskt tänkte jag först när jag läste pressmeddelandet och såg videon, men under tiden jag tittade insåg jag att jag faktiskt gillade låten. Så här kommer den, Habits med Tove Lo.





onsdag, mars 27, 2013

Hungry Heart


Hungry Heart, den senaste söt-electro-låten från This Vision.





tisdag, mars 26, 2013

I natt

Ny låt från Tysta Mari! Spana efter kommande plattan Musiken som släpps i april om ni vill höra mer.





Av!


Bryter indie-, rock- och electrotrenden lite här och slänger in en punklåt. Fick tips från Gaphals om bandet Knifven och diggade låten Av! som ni kan lyssna till på BandCamp.


måndag, mars 25, 2013

Considerations


Skön stunspop från Växjö kommer här i form av senaste singeln Considerations från Esther.



Esther - Considerations on MUZU.TV.


söndag, mars 24, 2013

Illuminate the Sky


En flott fin bit från norske Martin Halla. Illuminate the Sky är senaste favoritlåten här hemma!






lördag, mars 23, 2013

When The Wind Changed


Finländaren David Strömbäck har släppt en ny EP som finns att lyssna till i sin helhet på hans hemsida. Från den kommer här When The Wind Changed.





fredag, mars 22, 2013

I Come With Knives

Idag släpper IAMX sin nya platta The Unified Field! Slänger på närmaste skivförsäljare och skaffa ett exemplar. Här kommer senaste singeln I Come With Knives:





onsdag, mars 13, 2013

Samantha



2006 gav norska Margaret Berger ut den oemotståndliga synthpop-dängan Samantha. Dags att flytta undan bord och stolar och dansa gärnet!







Margaret kommer även representera Norge i årets Eurovision Song Contest i mitten på maj. Spana in hennes bidrag I Feed You My Love. Verkligen inte dum för att vara en ESC-låt!


måndag, mars 11, 2013

In the Spotlight 2013 pt.1: Sidechild


Kommer ni ihåg SideChild vars skiva Music For the Children jag hyllade i detta inlägg från 2010? Nu, tre år senare, har äntligen uppföljaren There Were Cracks fått se dagens ljus. En skiva som enligt pressutskicket skulle ha getts ut för "länge sedan". För precis som med debutskivan kantades arbetet med en rad motgångar; skivbolagskontrakt som inte blev av, samarbete med producenter som havererade och mynnade ut i slängda inspelningar. Men tack och lov verkar Pontus, mannen bakom SideChild, vara den som inte ger upp i första taget. Det slutade med att han och nya bandkollegan Jonatan Wallenberg låste in sig i en studio och gjorde allt på egen hand istället. Ett bra beslut för ut kom en klockren uppföljare!




Den sköna soulpopen från debuten hänger kvar men känns mer "fyllig" och stundvis mer svängig. Låtarna i sig håller fortsatt lika hög kvalitet och precis som på föregångaren finns det inget dåligt spår på There Were Cracks. Man kan bara låta skivan gå på rotation och på varje nytt varv finner man en ny favorit. Jag kan ärligt talat inte välja ut ett favoritspår för då har jag snart rabblat upp alla de 10 som utgör albumet.

Singeln Take It Leave It finns tyvärr inte med på den fysiska utgåvan av skivan då den kom till i efterhand. Synd då den är en så härligt uppfriskande fläkt. Men lyssnar du på Spotify finns den med. Och nedan finner du videon till den.

Att inte SideChild är erkända och världsberömda sedan länge är för mig ett rent slöseri. En dold diamant bland Sveriges musikskatter som borde få all form av uppmärksamhet. Med andra ord är det upp till dig som läser och lyssnar, om du gillar vad du hör, sprid ordet! Lyft fram de artister du gillar!


SideChild på
Spotify
Officiella hemsidan