fredag, januari 25, 2013

Musikåret 2012 - Låtarna


Lite senare än vanligt men nu är den här! Mina årslista över de bästa låtarna från det gångna året. En ovanligt bantad lista dessutom. Jag som alltid sliter för att få ner listan till max 100 låtar (och konstant misslyckas), presenterar nu här en lista om "bara" 78 låtar. De 78 låtar som fastnat mest under 2012. De första 20 är som vanligt de som sticker upp lite extra, men har inte lagt någon större vikt på att rangordna dem. Men topp 2 är helt säker i alla fall. Det var lite strid på kniven en stund om vilken låt jag skulle utse till årets bästa. Båda är lika fantastiska och jag har förmodligen spelat dem lika mycket. Men jag kom till ett beslut. Och jag sa redan i somras när jag hörde den att det var årets bästa låt så långt. Och det är bara tvåan som har varit riktigt i närheten av att sno den platsen.

Ska inte hålla er på halster längre. Spotify-listan kommer nedan, tillsammans med videon till vinnarlåten.
Gott Nytt Musikår!



Best of 2012 - I made a fumbling play for your heart and the act struck a spark






torsdag, januari 24, 2013

The Unified Field


2013 ser bara mer och mer lovande ut. Jag har redan konstaterat att tre av mina största favoritband ska släppa nytt. Och nu fick jag precis se att en fjärde får läggas till den klungan. 15 mars, samma dag som mesh släpper sin nya platta, kommer även IAMX ut med nytt album! Editors, Foals, IAMX och mesh. Jag vet inte om det kan bli så mycket bättre!

Första singeln ut från kommande albumet med IAMX heter The Unified Field och kommer här:





måndag, januari 21, 2013

Born to Lie


2013 ser ut att bli mina favoritbands år! Nämnde i föregående inlägg att både Editors och Foals kommer med nytt. Till listan ska även tilläggas att mesh äntligen ger ut en ny skiva, och det redan den 15 mars!

Här kommer första singeln Born to Lie, i sann mesh-anda:





fredag, januari 18, 2013

2013 + Inhaler


Nu är jag online igen! Installationen av Internet fungerade bra, låt oss hoppas att det även förblir så. Detta innebär att jag äntligen ska försöka komma igång här igen.

Har en del kvar att göra på min årsbästa-lista över favoritlåtarna 2012, men håll ut, den kommer! Och alla ni som mailat mig med tips, håll ut ni med, jag ska försöka komma igång och lyssna och skriva om er musik inom kort också.

En ny månad innebär som vanligt en ny månadslista. Har precis börjat med januari-listan så den är rätt kort än så länge, men den fylls i vanlig ordning på efter hand. Vill ni kika på mina tidigare listor finner ni dem i min Spotify-profil. Se länk till höger.


Det viktigaste att veta inför 2013 annars är att Editors arbetar för fullt med sitt fjärde album! Inget release-datum satt, men till sommaren/hösten ska det förhoppningsvis ske grejer.

Men redan nu i början av februari kommer en annan efterlängtad comeback. Mitt favoritband nummer två, Foals, är på gång med nytt! Här kommer första smakprovet Inhaler! Jäkla bra grejer!