onsdag, juni 27, 2012

Let's Go


Här får ni en liten lätt sommarrockig låt från danska bandet Kiss Me Scarlett. Varsågoda, Let's Go:





onsdag, juni 20, 2012

In the Spotlight 2012 pt.19: Koko


Skivbolaget Fashionpolice fortsätter att leverera intressanta svenska akter. En av de senaste i raden av alla små ädelstenar är bandet Koko. Kanske ska man kalla dem för en havspärla, för i pressreleasen står att läsa:

"Koko såg världens ljus men för att överleva gömde de två figurerna sig på havets botten i en discobubbla någonstans utanför Ven."

Jag har tipsat om Koko tidigare, då med låten The Follower. En underskön liten poplåt som verkligen får en att tänka på disco på undervattensnivå. Sverige visar återigen upp sig från sin bästa musiksida. Snygga melodier och behagliga röster. Spännande, mjukt och smygande dansant. Debutalbumet K.O. är ett måste i sommar om du är svag för elektronisk pop! Riktigt bra!




Lyssna på Soundcloud: The Follower, Never Listen

Koko på 


måndag, juni 11, 2012

Long Time Coming


Småtrevlig handklappspop från David Strömbäck, Long Time Coming:





söndag, juni 10, 2012

To Let Go


Esther har inte riktigt fastnat hos mig tidigare, men To Let Go - med gästinhopp av Bebban Stenborg - var ändå rätt skaplig tycker jag. Smått trallvänlig arty pop som pockar på uppmärksamhet.




lördag, juni 09, 2012

It's Complicated


Göteborgs senaste pop-hopp Theo Berndt har släppt en ny singel, It's Complicated:





fredag, juni 08, 2012

Biggest Illusion


Biggest Illusion - en trevlig trudelutt från bandet Weather:

torsdag, juni 07, 2012

In the Spotlight 2012 pt.18: bob hund


Var ett stort bob hund-fan i mina tonår. De ligger mig fortfarande väldigt varmt om hjärtat, dock har jag inte tyckt att de senaste två albumen har varit några direkta höjdare. Hade därför inga höga förväntningar på Låter som miljarder, men banne mig! Nu har skåningarna fått till det igen! Hade jag fått bestämma är det här albumet som borde ha kommit direkt efter Stenåldern kan börja. Harduingetmankandansatill? är en dansant smittsam dänga à la bob hund-style, och titelspåret har varit en av senaste tidens stora favoritspår. Är väldigt nöjd att bob hund är tillbaka i gammal vanlig hederlig form igen. Barnsligt överlycklig till och med. Glädje och dans!




bob hund på
Spotify
Officiella hemsidan

The First Time


Nya sköna gitarr-indietoner från de brittiska öarna i form av All the Young och deras låt The First Time.




onsdag, juni 06, 2012

Sleeping Ute


Nytt från Grizzly Bear! Låter riktigt fint tycker jag. Här kommer Sleeping Ute






Now here. Nowhere


Fick ett mail från Göteborgs-bandet Selsius - "Ett låtskrivande kollektiv med tydliga influenser från såväl popmusik som postrock." Ni som följer bloggen vet nog hur svag jag är för postrock, så det var nästan givet före jag satte igång låten Now here. Nowhere att jag skulle gilla den. Väldigt väldigt fin! Hämtad från en kommande EP som jag hoppas kommer väldigt snart. Håll utkik, jag lär tipsa om detta gäng igen!






tisdag, juni 05, 2012

In the Spotlight 2012 pt.17: We Are Augustines


Tipsade om Brooklyn-bandet We Are Augustines för ett tag sedan. Nu har jag hunnit lyssna igenom albumet Rise Ye Sunken Ships och får lov att säga att det är ett mycket bra debutalbum. Skönt laid-back indierock som karaktäriseras mycket av sångarens röst. Rekommenderas om ni diggade Juarez som jag tipsade om i ett tidigare inlägg.



Videos: Juarez, Book of James, Chapel Song

We Are Augustines på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan


måndag, juni 04, 2012

Juni 2012


Ni får ursäkta att det blir lite långt mellan inläggen emellanåt. Mycket av min tid har gått åt till andra bra grejer på senast, därmed minskat Internet-användande. Hoppas ni har överseende! Såg nu att jag hade bommat att lägga ut länken till min maj-lista ute i högerspalten. Därför har jag nu lagt ut samtliga länkar till årets månadslistor på Spotify. Juni finner ni även här nedan. Inte så lång än, men ni vet också att jag fyller på den fortlöpande under månadens gång.

Juni 2012