torsdag, april 26, 2012

In the Spotlight 2012 pt.12: Shy, Low


Från Richmond, Virginia, kommer postrock-bandet Shy, Low. De har förgyllt 2012 med sitt självbetitlade minialbum som dök upp i januari. En helt underbar lite platta där det bara är The Tide av de sex spåren som inte riktigt fastnar hos mig. Men resterande spår är guld i mina öron. Heavy Hands har en lite tyngre ton som verkligen passar till de där vackra gitarrerna som jag alltid är så svag för i postrock-genren. Light Feet är även den en stadig favorit.




Shy, Low på 
Spotify
Bandcamp
Facebook
Officiell hemsida


måndag, april 23, 2012

Delorean



"Vi spelar synth-pop och låter som en mix av Depeche Mode och Snuten i Hollywood."


Från Nick Ellis and the Noise kom ett litet mail med tips om deras nya video till singel Delorean. Musiken passar bra in på beskrivningen ovan tycker jag. Schyst låt!



söndag, april 22, 2012

Ideas


Birds Will Sing For You fortsätter leverera en del goa tips till min inbox. Jonas Schwartz och singeln Ideas damp ner för ett tag sedan. Intressant kille som kan vara värd att lägga på minnet.





lördag, april 21, 2012

Teah


I mailskörden hittade jag för ett tag sedan Teah. Hon har precis gett ut sitt album The Art of Frying Eggs på eget bolag. Jag tycker att titeln är sådär om jag ska vara ärlig, men musiken väger upp det. Trivsam pop, stundom lugn och avskalad och stundom lite rockigare. Kan inte låta bli att tänka lite på Lisa Miskovsky när jag hör Teah sjunga. Om ni tycker att det låter trevligt, då ska ni ge Teah en chans. Ni hittar hennes musik på hemsidan, Spotify samt på SoundCloud. Min favoriter All Night Bar och Nice Affair kommer nedan.


 





fredag, april 20, 2012

In the Spotlight 2012 pt.11: Muto Leo


Tipsade om låten Glass av och med brittiska bandet Muto Leo för några månader sedan. Nu har debut-EP:n Cascades precis släppts och finns att lyssna till på bland annat Spotify och Bandcamp, se länkar nedan. Fyra spår varav nämnda Glass är ett utav dem. Resterande tre är lika bra men bäst är Coup de Grâce, en solklar favorit. Lite som en instrumental variant av Foals. Riktigt bra med andra ord!





Muto Leo på
Spotify
Bandcamp
Myspace
Officiella hemsidan


torsdag, april 19, 2012

Mustache


Från Timmy på Jacqueline Music fick jag för ett tag sedan ett tips om denna gladdänga; Mustache med The Happy Hippo Family.






onsdag, april 18, 2012

In the Spotlight 2012 pt.10: Condre Scr


Dags för ett nytt postrock-tips. Från Tyskland kommer Condre Scr som nyligen släppte albumet You Are Genius. En ljuv åttaspårig platta som man absolut inte får missa om man är svag för instrumental rock likt undertecknad är. Om och om igen faller jag för band inom denna genre, även om de flesta kanske kan tycka att alla låter detsamma. Jag kan inte sätta fingret på vad det är riktigt, men den här typen av musik lyckas alltid förmedla en viss typ av känsla som tilltalar mig på ett sätt som både värmer och berör. Det är underbart, och stundvis så brutalt vackert att själen vibrerar.




Condre Scr på
Spotify
Bandcamp
Facebook
Officiella hemsidan


fredag, april 13, 2012

Sunshine in Your Eyes


Svenska OH MY! har precis släppt en video till låten Sunshine in Your Eyes. En enkel men småcharmig video som man blir glad av.





torsdag, april 12, 2012

The Bookseller's House


"Rogue Valley, från Minneapolis, Minnesota, US, föddes ur en enda grandios idé: att spela in fyra album under ett år. Varje album skulle representera såväl årstiderna som livets skiftningar."

Så stod det i en pressrelease jag fick från Event- och PR-bolaget BIRDS WILL SING FOR YOU för ett tag sedan. Fyra album, en för varje årstid, som alla släpptes på andra sidan det stora havet mellan 2010 och 2011. Nu är det dags att släppa albumen på den här sidan, och först ut är The Bookseller's House som är seriens andra platta, och den mest passande just nu då den representerar våren. Har bara hunnit lyssna på titelspåret än så länge, men den låter inte alls dum. Ge Rogue Valley en chans om ni gillar band så som Drive-By Truckers, Fleet Foxes, Wilco och My Morning Jacket.

Nedan har ni titelspåret, och på Spotify hittar ni albumet.





onsdag, april 11, 2012

Let Go


Dags för lite reklam. I ONLYs kampanj  "ONLY because we can" figurerar låten Let Go med svenska Lune. Riktigt skön om jag får säga det själv.





Spana även in denna lätta remixen av samma låt:




In the Spotlight 2012 pt.9: Pharoes


Det trillade in ett mail från Ebbe som ville tipsa mig om sitt band Pharoes. Ett alternative rockband baserat i Malmö, och som låtit sig influeras av bland andra Deftones, Faith No More, Smashing Pumpkins och Silverchair.

Ebbe beskriver själv bandets musik som tung, storslagen och dynamisk, och jag kan bara hålla med. Det är ett riktigt gott sound Pharoes levererar på sin debutplatta Circle of Seasons. Det är också ett knippe starka låtar bandet har knåpat ihop. Det är förvisso inte alla spår som går hem hos mig, men där är inte heller några dåliga låtar. Tvärtom känns det som ett album som har ett genomtänkt arbete med mycket själ bakom sig. Och det skapar en helhet som gör Pharoes till ett band som sticker upp i sin genre. Är ni svaga för något av bandet nämnt ovan, kanske Deftones i synnerhet, så är Circle of Seasons ett album jag varmt kan rekommendera. Circle of Seasons Part 1, Stallion, New LinesRelevance of the Bullet och Gutter Scenery hör till mina favoriter. Videon till nummer två kan ni se nedan. Gillar ni vad ni hör, glöm inte att sprida ordet!





Pharoes på
Spotify
Facebook
Officiella hemsidan


tisdag, april 10, 2012

The Time That Should Be Mine


Från Keith Almgren på Sweden Songs kom för ett tag sedan ett litet tips om 26-åriga tjejen Lovisa Lindström. Trevliga låten The Time That Should Be Mine fastnade hos mig, så här kommer den:





måndag, april 09, 2012

Supersized


Det är inte svårt att förstå att bandet Theo Berndt kommer från Göteborg. De har den där sprudlande glädjen, glada trallvänligheten och den smittsamma energin som man hittar hos många band från den stora staden i väst.

Supersized heter senaste singeln. Vrid upp volymen och känn sommaren närma sig!





White Foxes


Fick tips om den här otroligt fina låten med Susanne Sundfør för någon vecka sedan. White Foxes från den nyligen utgivna albumet The Silicone Veil.





lördag, april 07, 2012

REM


När det kommer till drömska 80-talsdoftande toner är jag inte svårflirtad. Känner du igen dig i den beskrivningen kan The Pale Corners nya singel REM vara något du ska låna dina öron åt för några minuter.





fredag, april 06, 2012

20th Century


Hittade en liten pärla i form av Helsingborgsduon The Vision i min inbox. Blev på gott humör av söta 20th Century. Album släpps inom en månad eller två.





torsdag, april 05, 2012

Only Place I Know


Svedberg & The Hillside Stranglers har släppt en ny, och väldigt fin låt. Only Place I Know heter den och låter så här:





onsdag, april 04, 2012

In the City


Kommer inte ihåg om jag har tipsat om Ben Hogun tidigare, men Boggen har varit flitig med tips om dem och jag har gillat vad jag hört. Nu bandet precis släppt en ny singel, In the City. En låt som i alla fall gör mig väldigt sugen på kommande plattan som släpps den 18:e april. Får lite White Lies-utan-synthar-vibbar.





tisdag, april 03, 2012

April 2012


Redan tre dagar in på april månad och det innebär såklart en ny låtlista som i vanlig ordning fylls på efter hand. Kan redan nu nämna att även denna innehåller en Guilty Pleasure. Vilken det är får ni räkna ut själva. Hoppas jag är förlåten! ;-)

Mycket nöje!

April 2012
 

Motorhead


Vad sägs om lite trevlig indiepop från Stockholm? Bandet CENTIMETER är på gång med sitt andra album, denna gång på engelska. Låten Motorhead är en fin liten låt som bådar gott inför kommande release.