onsdag, februari 29, 2012

Caveman


Jag tror det var på Skivgrisens blogg som jag kom i kontakt med Caveman. Precis som med Snowmine har jag grubblat mycket över hur jag har kunnat missa dem under 2011. Plattan Coco Beware har gått varm till och från senaste tiden. Det är ett album man blir väldigt glad av att lyssna på. Det kanske låter udda att beskriva något som mjukt catchy, men det är lite så de känns, Caveman. Stundvis tycker jag att de påminner lite om The Shins till och med.

Photo: Jim Wright

Videor: Easy Water,

Cavemen på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan

tisdag, februari 28, 2012

Pretty Ugly


Brådis gör avskalad pop med känsla. Sockerbagare är väl den låten som är mest på tapeten just nu. Den har dock inte fallit mig i smaken, däremot tycker jag väldigt mycket om Pretty Ugly. Här live från TV4 Nyhetsmorgon:


Br%C3%A5dis%20-%20Pretty%20ugly

Tack till Emilie på Universal för tips.


måndag, februari 27, 2012

In the Spotlight 2012 pt.3: The Flashbulb


Min vän Dan tipsade mig om The Flashbulb. Bakom namnet hittar vi en kille vid namn Benn Lee Jordan som har skapat musik under en rad olika pseudonymer, men här och nu är det The Flashbulb som gäller. På tips från Dan fick jag nys om den nyligen utgivna plattan Opus at the End of Everything. Jordan skapar ett behagligt ljudlandskap som rör sig mellan en rad olika elektroniska och experimentella genrer - vilka jag inte kan skillnaden mellan. Jag nöjer mig med att att säga att det är ett väldigt behagligt album att ha på i bakgrunden. Dock är det en väldigt lång platta, 25 spår huserar den, men de är samtliga förhållandevis korta, därmed tänker man inte så mycket på det. Allting svävar ihop till en ljuv stund långt borta. Blurry Figures, Far Away blev omgående en favorit.





The Flashbulb på 
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan
Bandcamp


söndag, februari 26, 2012

Third Brother


Stockholmsduon Third Brother gör pop som är som balsam för själ och öron. Får nästan lite Kings of Convenience-vibbar av Third Brother EP som ni hittar på Spotify. Snyggt, stiligt och väldigt trevligt.

Förutom att lyssna på EP:n tycker jag att ni ska spana in videon till senaste låten Wait and See nedan.




Modesty


The Fix, som jag har tipsat om tidigare, mailade nyligen och tipsade om videon till sin nya singel Modesty. En medryckande låt och snygg video!





måndag, februari 20, 2012

Rammstein - Oslo 120219


Trött med nöjd sitter jag här och tänker på gårdagens tur till Oslo där det vankades konsert med Rammstein. Trevligt nog var Deathstars förband, om än de gör sig bättre på en mindre sen. Riktigt kul att äntligen få se Rammstein. Alla har sagt att de bjuder på en bra show, och det får jag verkligen hålla med om. Väldigt bra konsert där de avverkade en kavalkad av singlar. Den låt som hängde kvar i huvudet på resan hem var fina Ohne Dich, som de avslutade med innan de kom ut för två extranummer. Så den kommer här!






onsdag, februari 15, 2012

Chris Cornell till Karlstad


Jag kan knappt tro mina ögon och öron. Chris Cornell - som förutom solo-karriären är känd som frontman i Soundgarden och Audioslave - är klar för Putte i Parken i sommar! En av mina stora favoritröster ska alltså gästa Karlstad och jag har sällan varit nöjdare Värmlänning än nu! Det firar vi med Soundgardens odödliga låt Black Hole Sun tycker jag.






Och inte bara det, Graveyard är också klara! Heja Putte!


söndag, februari 12, 2012

Tell Her She's the Light of the World


Jag fullkomligt smälter till Tell Her She's the Light of the World med bandet Winhill/Losehill! Tack snälla Ingemar på Poplistan för tips!



Winhill/Losehill - Tell Her She's the Light of the World from Winhill/Losehill on Vimeo.


fredag, februari 10, 2012

From Town to Town


Crash Nomada är nog det mest uppfriskande jag har hört den här veckan. Ett punk-band kraftigt Balkan-influerade. Påminner lite om Gogol Bordello. Hur bra som helst!





torsdag, februari 09, 2012

Gathering Stories


Johan tipsade här om dagen om låten Gathering Stories som Sigur Rós frontman Jónsi har knåpat ihop tillsammans med Cameron Crowe till filmen We Bought a Zoo. Väldigt fint!





Ny EP med The Loveable Tulips


"Tre  fina låtar med intensiv stämsång, skolfrökenpiano och stora känslor."


Så beskrivs The Loveable Tulips nya EP Streets, i utskicket jag fick på mailen. Passande ord om jag får säga det själv. En trevlig liten EP som finns att lyssna till på Spotify. Nedan har ni videon till titelspåret.






onsdag, februari 08, 2012

Bernard Et Bianca


I Göteborg hittar vi bandet Bernard Et Bianca som lirar fin och härlig folkrock/pop. Debut-EP:n heter Discover och finns att lyssna till på Spotify, vilket jag starkt rekommenderar att ni gör. Nedan kommer videon till singeln The Awakening, och när ni lyssnat och tittat på den kan ni ta er en sväng inom bandets hemsida också om ni gillar vad ni hör.





Fifteen Minutes


Glada indiepop-bandet Oh My! har precis släppt en ny singel. Den heter Fifteen Minutes och går så här:





tisdag, februari 07, 2012

MinionTV


Ett annat band jag upptäckte via tips på Muto Leos facebook är MinionTV. Ett självbetitlat album från 2010 finns att lyssna till på Spotify. Fint postrock-sound som lutar lite åt Mogwai-hållet med en kryddning av Sigur Rós stundvis. Nedan en något nyare låt, Arecibo.





Vaganza Trailerpark


Ett mail från Vaganza Trailerpark trillade ner i min inbox för ett tag sedan, med ett tips om senaste EP:n ...and you will know us by the trail of pink feathers. Boggen skrev i sin post om bandet att det inte låter "helt färdigt" vilket jag kan hålla med om. Men Vaganaza Trailerpark är på god väg med sitt lilla knippe av småkaxigt rockriffiga låtar. Får de spela på någon festival i sommar lär de nog dra en liten skara med glada ungdomar som lyckligt kommer hoppa runt framför scenen. Av de fem låtarna fastnade jag mest för I Know That Radio som kommer nedan. Där tycker jag att bandet visar upp lite potential. Vill ni veta mer om bandet kan ni spana in deras hemsida.





Spellista: Planeter


För några år sedan gjorde jag en uppskattad spellista med temat månen - Must Be the Moon. För ett tag sedan frågade en vän om jag inte hade en med planeter, så nu har jag knåpat ihop en - Drops of Jupiter. Valleys of Neptune. Det var verkligen inte lätt, i alla fall inte när jag satte upp en liten ram för hur den skulle läggas upp. Mån-listan uppdateras allt eftersom jag hittar nya mån-låtar jag gillar, så sannolikheten att det kommer ske små förändringar i planet-listan är förhållandevis stor. Det var riktigt svårt att hitta bra låtar på vissa av planeterna, så har ni förslag är de välkomna. Och ja, Pluto fick vara med, trots att den numera räknas som en dvärgplanet.

Fler spellistor finner ni ute i högerspalten, samt på min Spotify-profil.


måndag, februari 06, 2012

dana.plan


Via Muto Leos facebook-sida ramlade jag in på tyska bandet dana.plan. Med ett postrock-ish sound tycker jag att de låter lite som en oslipad diamant. Rätt intressant, och ett gäng jag ska försöka hålla koll på framöver. Gillar ni vad ni hör nedan finns det fler låtar att lyssna till på bandets SoundCloud.





Dagens Band: Die! Die! Die!


Kerretta som jag skrev om i föregående inlägg hör hemma på Golden Antenna Records. Ett annat band som också huserar under samma tak är Die! Die! Die! Även de från Nya Zeeland. Plattan Form släpptes förra året och jag blir nästan lite nostalgisk när jag lyssnar på den. Jag får lite 90-talsvibbar, polerat med en nutida yta. Tycker de är uppfriskande bra och jag blir glad av att höra på dem. Småexperimentell alternative med en lite punkig touch.




Die! Die! Die! på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan

söndag, februari 05, 2012

Dagens Band: Kerretta


Ett nytt e-postfynd! Kerretta kommer från Nya Zeeland och gör lätt experimentell och dunderskön instrumental alternativerock, på gränsen till postrock (vart nu den gränsen går). Lyssnade igenom plattan Saansilo för några dagar sedan, och det var kärlek vid första öronkastet. Vet du med dig att du har en svaghet för instrumental rock, då ska du definitivt låna Kerretta dina öron.




Kerretta på
Spotify
Myspace
Bandcamp


torsdag, februari 02, 2012

Dagens Band: Snowmine


Via Boggens Januarilista upptäckte jag ljuva Brooklyn-bandet Snowmine. Har funderat mycket över hur jag har kunnat missa dem under 2011. Men man kan inte fånga allt. Albumet Laminate Pet Animal hade lätt tagit en hög placering på listan över förra årets bästa album i alla fall.

I beskrivningen på bandets Bandcamp sida står att läsa: "The Brooklyn five-piece embraces an indie pop sound rich with echo pedals, tribal beats, electro-acoustic soundscapes and classical orchestrations." En kombination så underskön att det är ren balsam för själ och öron. Det är svårt att inte bli vrålkär i Snowmine när man hör en låt som The Hill. Så klicka er genast vidare på länkarna nedan, och få en himmelsk upplevelse.




Snowmine på
Spotify
Bandcamp

onsdag, februari 01, 2012

Februari 2012


Säger hej till februari och njuter av att dagarna sakta men säkert blir ljusare och ljusare. Underbart! I vanlig ordning vet ni vad en ny månad också innebär. Just det, en ny spellista som jag efter hand under kommande veckor kommer att fylla på med nya så väl som gamla favoriter. Är redan uppe i en timme och är väldigt nöjd med hur den ser ut så här långt. Då bådar gott för en riktigt go' lista om ni frågar mig. Hoppas ni vill hänga med!

Februari 2012


Fantasy Outfit


Stockholmsbandet Bondage Fairies bjuder på glad electro-blippeliblopp-punk. Tokigt bra. Återigen tack till Fashionpolice!