tisdag, januari 31, 2012

In the Spotlight 2012 pt.2: Errors


Kunde glatt konstatera idag att Errors äntligen har släppt sitt nya album Have Some Faith in Magic. Jag blev galet förtjust i Earthscore när jag hörde den för ett par månader sedan, och resten av skivan är verkligen ingen besvikelse. Förtrollande härlig och atmosfärisk electro som både känns ny och lite retro. Ett mycket bra band som ni inte får missa. Förutom Earthscore är även senaste singeln Pleasure Palaces en favorit.





Errors på 
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan


måndag, januari 30, 2012

For Only U


För lite mer än en vecka sedan hade Juvelen premiär för nya videon till låten For Only U. Låten är hämtad från förra årets EP Make U Move. Skön låt!





torsdag, januari 26, 2012

Hatred


Imorgon släpper norska rockbandet El Caco nya plattan Hatred, Love & Diagrams. Första singeln, Hatred, bådar riktigt gott inför albumsläppet tycker jag.





onsdag, januari 25, 2012

The Follower


Idag släpper sköna bandet Koko sin nya singel The Follower. Lyssna och njut, och ni vet vad jag brukar säga, sprid ordet om ni gillar vad ni hör!

Tack till Magnus på Skivbolaget Fashionpolice för tips.


The Follower by Fashionpolice Records


söndag, januari 22, 2012

P3 Guld 2012


Tycker det är fint att både Syket och Graveyard fick pris på årets P3 Guld-gala. Det firar jag med en video från vardera band. Varsågoda!


Graveyard Hisingen Blues





Syket Let it Heal




onsdag, januari 18, 2012

Gimme Twice


Svenska The Concept hade en liten hit i somras med D-D-Dance, och nu är det Gimme Twice som gäller. En skön liten popdänga som man blir glad av. Lite som om Phoenix skulle hänga med Gypsy & The Cat i en park en solig sommardag.





tisdag, januari 17, 2012

In the Spotlight 2012 pt.1: Alcest


När jag loggade in på Spotify häromdagen hittade jag Les Voyages de L'Âme av franska bandet Alcest på startsidan. Har aldrig hört talas om dem tidigare, och det var nog det faktum att det var franskt som gjorde att jag klickade mig vidare till albumet för att lyssna. Och tur var väl det för jag möttes av väldigt tilltalande toner. Enligt Wikipedia startade Alcest 2000, och det verkar ha växlat mellan att vara ett band och ett soloprojekt. De lär också ha startat som ett black betal-band som sedan har gått över mer i shoegaze. Och Les Voyages de L'Âme känns som en korsning av de båda genrerna. Shoegaze/postrock med en tyngre ton stundvis. Det är en riktigt bra skiva om jag får säga det själv. Fängslande och vackert. Jag får nästan lite fantasy-vibbar. Bra start på nya året!





Alcest på
Spotify
Myspace
Officiella hemsidan


fredag, januari 13, 2012

Simple Song

Goda nyheter! The Shins har släppt en ny låt, Simple Song. Jag tycker det låter jättebra. Nya skivan Port of Morrow släpps den 20:e mars.

Tack för tips Johan!


 


torsdag, januari 12, 2012

5 snabba pt.2


Fler mailtips värda att nämna och värda att lyssna på.


Aerials - Phoenix (SoundCloud)

The Forest Green - Slowmotion (SoundCloud)

Klifton Filente - Foremost of the Westerners (Bandcamp)

Secret Circus - Bittersweet Memory (YouTube)

The Virtues - Hope (YouTube)


The Perfect Thing


Johan Martin Kullberg skickade ett litet mail till mig och tipsade om nya singeln The Perfect Thing. Inte alls dumt tycker jag! Ni hittar den även på Spotify.





onsdag, januari 11, 2012

BBC Sound of 2012


Nytt år och i vanlig ordning dags att ta en titt på BBC's "Sound of" för att se om jag hittar något spännande bland de band och artister man tror kommer att slå under året.

På första plats har de en kille vid namn Michael Kiwanuka, och det förstår jag. Otroligt skön röst och låtarna låter riktigt bra, det lilla som finns att lyssna till på Spotify. Och hur skön är inte den här covern på Led Zeppelins Whole Lotta Love?

Lite kul är att på femte plats hitta ett svenskt band, nämligen Niki & The Dove. För egen del är jag inte särskilt förtjust i dem, men DJ Ease My Mind är rätt bra, om än den har ett par år på nacken. Vill ni höra en något nyare låt, föreslår jag The Drummer.

Annars tycker jag att Dry the River verkar lite intressanta. I alla fall ger låten No Rest mersmak. Återstår dock att se hur bra ett helt album i den här andan kan bli.

Ett annat gäng jag kommer lägga på minnet är Friends. I'm His Girl är en skön låt som bådar gott för en fortsättning. Grey Shirt & Tie med Spector var inte så pjåkig heller.

Men det mest intressanta namnet på listan, enligt mig, är Jamie N Commons. Med en sina sköna blues-röst är det svårt, som BBC själva också säger i sin beskrivning, att tro att killen bara är 22 år gammal. Lyssna på The Preacher.


För den kompletta listan kan ni kika här.


måndag, januari 09, 2012

Phony Doctors


Trevliga Malmö-bandet Turn Off Your Television släppte en ny låt för en månad sedan. Den heter Phony Doctors och låter så här:





Keep on Dancing


Det slog mig häromdagen att det var ett tag sedan jag senaste hörde något från portugisiska bandet X-Wife. Kollade upp dem och det visade sig att de faktiskt gav ut ett nytt album under 2011, Infectious Affectional. Ska se om jag kan få tag på ett exemplar av det. Till dess att jag förhoppningsvis återkommer om dem, kan ni lyssna till singeln Keep on Dancing.






söndag, januari 08, 2012

Covers pt.27: Somebody That I Used to Know


Dagens bästa är utan tvekan Walk Off The Earth's cover på Gotye's Somebody That I Used To Know. Förutom att den är väldigt fin så är det bara bländande briljant med fem personer på en och samma gitarr. Underbart! Det här blir man riktigt glad av!





Glass


När jag loggade in på Soundcloud igår såg jag att ett band vid namn Muto Leo hade börjat följa mig. Nyfiken som jag är, gick jag in på deras sida och lyssnade på den enda upplagda låten. Sen var hela min dag gjord. Ni som följer den här bloggen vet hur ofantligt glad jag är i Foals. Då kanske ni också kan förstå när ni lyssnar på Glass att jag fullkomligt älskar det här! Hoppas få höra mer av detta Liverpool-gäng under 2012.


lördag, januari 07, 2012

Dagens Band: The Last 3 Lines


Det är underbart vilka bra fynd man kan hitta i inboxen. Fick ett mail från Creative Eclipse PR som informerade om att de ingått ett samarbete med spanska bolaget Aloud Music Ltd. Av de tre tips som medföljde dagens mail föll jag för Barcelona-bandet The Last 3 Lines. Albumet Visions From Oniria, som gavs ut för ett par månader sedan, har gått några varv nu på förmiddagen. Många låtar som fastnat, vilket ni kan se i min januari-lista. Titelspåret, Black Sea och Ageless bland andra. Pigg indierock där jag stundvis kan ana en lätt doft av Modest Mouse och tidigt Suede. The Last 3 Lines är värda att slänga ett öra åt om ni har några minuter över.


Foto från Aloud Music.

The Last 3 Lines på
Spotify
Myspace
Soundcloud


Januari 2012


Ny månad innebär som vanligt en ny spellista. Årets första. I vanlig ordning fylls den på efterhand med nya favoriter så väl som med gamla godingar.

Håll till godo!

Januari 2012

onsdag, januari 04, 2012

Toggi


För ett tag sedan fick jag ett mail från Petur på Medialux, han ville tipsa mig om den isländska singer-/songwritern Toggi. Sitter och lyssnar lite på senaste albumet Wonderful Secrets just nu. Jag ska ärligt säga att jag inte är direkt överväldigad, men det är samtidigt väldigt trevligt och behagligt att lyssna på. Man är ganska van vid att musik från Island är av mer melankolisk, mörk, experimentell och drömsk karaktär. Toggi gör lättsam popmusik, och det är fint.

Ni kan lyssna på hela albumet på Bandcamp. Så här långt är The Mailman och The Artist de spår jag tycker bäst om. På Bandcamp finner ni också debutalbumet Puppy, samt b-sidesamlingen men den snygga titeln Private Confessions & Clumsy Poetry. Uppskattar ni trevlig pop, då tycker jag ni ska ge Toggi en chans.




tisdag, januari 03, 2012

Narcissistic Cannibal


God fortsättning!
Får säga att avslutet på 2011 och tillika början på 2012 blev riktigt bra. Jag hade helt bommat att Korn gett ut en ny platta. Tur man har vänner som kan upplysa en om det som gått en förbi. Narcissistic Cannibal tillsammans med Skrillex och Kill the Noise har roterat flitigt de senaste dagarna. Är så förtjust i låten att jag till och med fick göra plats för den i min Best of 2011-lista. Jag har märkt att hårdrock inte verkar gå hem något större hos er, så jag väntar mig inte att denna ska skapa jubel heller. Men i vanlig ordning hoppas jag ju såklart! Den har gjort min vecka i alla fall! Tack återigen, Johan!