torsdag, juni 30, 2011

In the Spotlight 2011 pt.28: Woodkid


Det blir lite glest mellan inläggen just nu av olika anledningar. Men snart är det semester, då ska jag förhoppningsvis hitta tillbaka till formen igen!

Men jag måste bara flika in med ett underbart tips som jag fick från Johan i veckan. Woodkid. Bakom namnet hittar vi den unge fransosen Yoann Lemoine som verkar vara lite utav en mulitkonstnär, men kanske regissör och fotograf i första hand. Jag är helt tagen av Iron EP. Det här är bland det bästa jag har hört i år! Ni får bara inte missa Woodkid!


Se, lyssna och njut av den grymt snygga videon till låten Iron. Mästerligt.





Woodkid/Yoann Lemoine på


Tusen tack för tips Johan!

måndag, juni 27, 2011

Arvikafestivalen i konkurs


Ja. Tyvärr är det sant. Efter att ha upprättat det lilla missödet i min tävling och alla miner var glada och peppade igen, då faller den bomb som inte får falla; Arvikafestivalen ställer in och ansöker om konkurs.

Det känns bara tomt och riktigt riktigt sorgligt. Arvikafestivalen ligger mig riktigt varmt om hjärtat och har varit mitt stora glädjeämne varje sommar i 12 års tid. Och nu är det slut. Känns väldigt konstigt.

Ni kan läsa uttalandet på Arvikafestivalens hemsida. Som ett litet plåster på såren får alla med 3-dagars Arvika-biljett komma in på Roskildefestivalen som äger rum om ett par dagar. Läs om det här.

Just nu finner jag inte riktigt ord. Jag har så mycket fina minnen från den festivalen. Alla bra band jag fått möjligheten att uppleva där. Stora namn som Nine Inch Nails, Korn, Kraftwerk, Björk, The Cure, Sisters of Mercy, Depeche Mode, Faithless, till mellanstora och mindre akter som Madrugada, IAMX, A Mountain of One och så vidare. Så många höjdpunkter, och jag önskar att jag hade ett YouTube-klipp för dem alla.


Fruktansvärt tråkigt. Lyfter på hatten och tackar Galaxen för alla de fina stunder jag fick uppleva i Folkets Park.

Sov gott Arvikafestivalen. Tack för allt!




söndag, juni 26, 2011

I've been tired



Just nu är jag hemskt trött. Så jag har roat mig med att sätta ihop en spellista på temat:





Inför Arvikafestivalen 2011: IAMX


Arvikafestivalen 2007.
Det var en sen kväll. Mörkret hade lagt sig och vid festivalens näst minsta scen, Andromeda, hade jag, min kusin och en skara andra festivalbesökare samlats. Och väntade. För egen del väntade jag på den konsert jag kanske hade sett fram emot allra mest under festivalen. IAMX.

Och vilken spelning sen! Det var en sådan där konsert som man aldrig vill ska ta slut. En konsert där man efteråt bara står och gapar och känner "WOW....". IAMX på Arvika 2007 är fortfarande en av de bästa spelningarna jag någonsin har upplevt. I år blir det förhoppningsvis en repris. På torsdag natt, vid 00-slaget, uppmanar jag alla som ska till Arvika att samlas vid Andromeda-scenen. För då får ni förhoppningsvis uppleva en konsert ni sent kommer att glömma!

Då, 2007 , hade Chris Corner och hans mannar två album i bagaget. Nu är det fyra, varav den senaste släpptes tidigare i år. Volatile Times. Men jag ska inte plocka en låt från den, utan från plattan The Alternative. Min kusin som var med har President som stor favoritlåt. Typiskt nog behövde hon springa iväg på toaletten mitt i spelningen 2007. Och gissa vilken låt hon missade under de fem minuter hon var borta. Typiskt! Förhoppningsvis får du en ny chans att se och höra President i år Linda!





Oj oj oj vad jag längtar!
Glöm inte att du kan peppa vidare på Arvikafestivalens hemsida också!

Grattis Fredrik!


Kära läsare. Jag har gjort fel! Och detta ska givetvis rättas upp.

Det hade kommit in ett svar till Arvika-tävlingen. Denna hade dock, oturligt nog, hamnat i skräppost-mappen. Stor miss av mig att inte kolla den. Ber tusen gånger om ursäkt! Men nu är misstaget upprättat.

Fredrik Holmberg svarade rätt på båda frågorna (12 år och Rephlex Records) och hade därtill en fin motivering, vilken ni kan läsa nedan. För detta vinner du en 3-dagarsbiljett inlusive camping till årets Arvikafestival! Stort grattis! Hoppas att du får en riktig kanonfestival med många fina minnen!

Fredrik ska även få önska en låt som han ser fram emot att höra på festivalen. Denna kommer i ett senare inlägg. Själv ser jag fram emot att få se och höra Röyksopp framföra Happy Up Here igen. De var ruggigt bra när de spelade på festivalen 2009. Lyssna på den nedan, men först, Fredriks motivering. Grattis igen!


"Fem år har gått sedan jag upplevde Arvikafestivalen senast. För fem år sedan hade jag varit på Arvikafestivalen i fem år i sträck.

Jag har gått och tvivlat om jag är för gammal för det här nu, men kommer alltid att tänka på den dagen för snart 5 år sedan då min två år äldre bror sa till mig när vi stod och blickade ut över campingen: Påminn mig nästa år att jag tycker det här är kul, trots att jag känner mig lite för gammal för det här. Jag tycker det är kul Fredrik!

Det gjorde jag. Men han hade fått andra prioriteringar. Fru, barn, hus och Volvo……

Han kommer nog inte återvända till Arvika.

Nu är jag själv 29 år. Är jag för gammal? Det skulle vara väldigt kul att ta reda på det. Jag tror ju inte det.

JAG VILL DIT!"





torsdag, juni 23, 2011

Arvika-tävlingen


Tävlingen är avslutad, och tyvärr uteblev responsen helt. Inte ett enda svar trillade in. Så kan det gå! Synd, ni vet inte vad ni missar! ;-) För er som sett tävlingen för sent, och gärna vill gå, ska inte misströsta. Årets biljett är ändå väldigt billig, 795kr, finns att köpa på Arvikafestivalens hemsida. Ett annat tips är att följa Arvikafestivalen på facebook, där lottar de ut biljetter rätt som det är.

Svaren på frågorna ska ni givetvis få.
1. Jag har besökt festivalen 12 gånger. I ett inlägg under etiketterna "Arvikafestivalen" och "*konserter/festivaler", från tidigare i år, står det att jag besökt Arvika sen 1999.

2. Skivbolaget Richard D James, a.k.a. Aphex Twin, startade 1991 heter Rephlex.


Det var det! För stunden har jag fullt upp, men jag kommer givetvis fortsätta peppa inför Arvika med "inför"-inläggen. Och en massa annan go musik. Häng med!


Dagens låt är Secrets & Lies med Emmon som gästar festivalen på lördagen.




tisdag, juni 21, 2011

I need you to be the guide


För stunden har jag full nedräkning fram till semestern. 15 dagar kvar. Ska bli riktigt skönt. Min tillvaro är smått upp och ned just nu. Jag går runt som ett stort frågetecken och Google inte kan hjälpa mig med ett enda svar. På toppen av det ska jag jobba som en tok fram till semestern. Men jag håller huvudet högt. Tur att det finns bra musik att tanka på energin med!

Under semestern ska jag bland annat besöka Arvikafestivalen, och på tal om den börjar det närma sig slutet på min tävling där ni kan vinna 3-dagarsbiljett till festivalen. Imorgon kl.20 går slutsignalen och tävlingen hittar ni här.

Ett av mina bästa minnen från förra årets Arvikafestival var upptäckten av finska bandet Amorphis. De har precis släppt ett nytt album, The Beginning of Times, vilken jag kommer att ta upp här framöver. Fram till dess tycker jag att ni kan lyssna och titta på videon till singeln You I Need nedan.



måndag, juni 20, 2011

In the Spotlight 2011 pt.27: In Flames


Tipsade ju om nya In Flames-singeln Deliver Us för ett litet tag sedan, och nu är nya plattan Sounds of a Playground Fading här! Spelat den några varv nu och tycker den är superb. Melodisk hårdrock helt i min smak! Where the Dead Ships Dwell är för övrigt veckans nya stora favoritlåt. Sväng in på länkarna nedan och lyssna ni med!



In Flames på

Birds


Jag har mest ryckt på axlarna åt Serenades innan. Helt OK, inget mer. Men när jag lyssnade på Lissvik remix av låten Birds precis, tyckte jag den var riktigt trevlig. Jag ska nog ge Krunegårds och Olenius projekt en värdig chans!


Serenades - Birds (Lissvik Remix) by UniversalMusicSweden


söndag, juni 19, 2011

Inför Arvikafestivalen 2011: Spotify-spellista + Tävlingen


För tredje året i rad har jag knåpat ihop en Spotify-spellista inför Arvikafestivalen. Tidigare år har jag placerat låtarna i en ordning som jag tycker känns passande. Men i år har jag lagt dem efter den ordning de ska uppträda på festivalen. Eftersom där fortfarande är luckor att fylla ut i spelschemat, lär det förmodligen dyka upp några goa låtar till!



Aphex Twin

Missa dessutom inte att du här på bloggen kan vinna en 3-dagarsbiljett inklusive camping (värde 795kr) till årets upplaga av Arvikafestivalen. Att svara på två små frågor + skriva en liten motivering till varför just du ska vinna, är allt som behövs för att du ska ha chansen.


Frågorna igen:

Fråga 1. Hur många gånger har jag besökt Arvikafestivalen?

Fråga 2. Aphex Twin är årets headline på festivalen. Vad heter det skivbolag som Richard D. James startade 1991?


Svaret till fråga 1 finner ni här på min blogg. Ta hjälp av en viss etikett ute i drop-down-listan i högerspalten eller längst ner i det här inlägget. I ett av inläggen under den etiketten finns svaret, men var beredda på att ta handens fingrar till hjälp. Svaret till fråga två finner ni på Arvikafestivalens hemsida.

Svar + motivering skickar ni sedan till malin.jk@gmail.com senast nu på onsdag 22 juni. Kan ni inte gå själva kan ni alltid tipsa era vänner om detta toppen-tillfälle!


lördag, juni 18, 2011

In the Spotlight 2011 pt.26: Twin Atlantic


2009 släppte skotska Twin Atlantic debutalbumet Vivarium. Prima alternativrock med Glasgow-accent. Singeln What Is Light? Where Is Laughter? är fortfarande en stor favoritlåt som jag varmt rekommenderar. För lite mer än en månad sedan nu, kom uppföljaren Free. Samma sound, lika bra som debuten. Wonder Sleeps Here föll jag för direkt, och även Yes, I Was Drunk. Men skivan kryllar av bra låtar och jag tycker Twin Atlantic är hur bra som helst. Kolla upp bums!





Twin Atlantic på


fredag, juni 17, 2011

Inför Arvikafestivalen 2011: MF/MB/


Jag håller som bäst på att knåpa ihop en Spotify-spellista inför Arvikafestivalen. Tanken var att jag skulle vara klar vid det här laget, men ungefär halvvägs igenom fastnade jag fullständigt för MF/MB/. Urskön elektro/pop/rock. Jag vet ingenting om dem mer än att de är svenska, och att gänget bakom Arvikafestivalen tycker att detta band är "kraftigt underskattade". Men vad jag däremot vet, är att absolut ingenting får hindra mig från att se MF/MB/'s framträdande på Arvika! Jag har en känsla av att det här är ett band man bara inte får missa.

Lyssna på The Grand Chase nedan, och diggar du vad du hör och känner att du också vill se dem, då tycker jag du ska spana in min tävling i föregående inlägg, där du har chansen att vinna en 3-dagarsbiljett till årets Arvikafestival!

Dansa och njut! Bara 27 dagar kvar till festivalen drar igång!




Jag lär återkomma om MF/MB/ längre fram.

onsdag, juni 15, 2011

Vinn biljett till Arvikafestivalen!!


Ja! Ni läste helt rätt!
Arvikafestivalen gillar min blogg och är därför snälla och låter mig lotta ut två stycken biljetter till festivalen som äger rum i Arvika Folkets Park 14-16 juli. Två lyckliga vinnare får varsin
3-dagarsbiljett inklusive camping (värde 795kr). Hur bra som helst ju!

Allt ni behöver göra är att svara på två stycken frågor. Svaret till fråga nummer ett finner ni här på min blogg, ett litet tips är att använda er av etikett-listan ute i högerspalten. Och svaret till fråga nummer två finner ni på Arvikafestivalens hemsida. Då ni enkelt finner svaren till båda frågorna vill jag också ha en motivering till varför just du ska vinna en biljett till festivalen.

Rätt svar +bästa motiveringar vinner! Och ni har en vecka på er att tävla.


Då kör vi!

Fråga 1. Hur många gånger har jag besökt Arvikafestivalen?

Fråga 2. Aphex Twin är årets headline på festivalen. Vad heter det skivbolag som Richard D. James startade 1991?

Motivering: Varför vill du vinna en biljett till årets Arvikafestival?


Maila era svar till malin.jk@gmail.com senast onsdag 22 juni kl. 20.00. Vinnarna +deras motiveringar presenteras här på bloggen senare samma kväll.


Hör av er via mail eller i kommentarsfältet om ni har några frågor.
Lycka till!


Röyksopp. Foto från bandets hemsida.


måndag, juni 13, 2011

Inför Arvikafestivalen 2011: Spelschema


Jag har en bra nyhet, och tyvärr också en dålig.
Vi börjar med den dåliga, och det är att Austra, som jag skrev ett inlägg om så sent som igår, har ställt in sin spelning på Arvikafestivalen. Verkligen synd, men förhoppningsvis kommer det någon skön ersättare!

Den goda nyheten då, jo det är att spelschemat redan är här! Den hittar ni på Arvikafestivalens hemsida. Jag tycker det ser riktigt bra ut. Dessutom är där fortfarande några TBA-tider, så jag är verkligen spänd på vad ledningen har i bakfickan för de tiderna! Givetvis kommer jag berätta för er här vilka det blir som fyller ut de sista luckorna. Håll utkik! Håll dessutom ett extra öga här på onsdag, då kommer en liten överraskning jag hoppas att ni kommer tycka om!

Till dess tycker jag att ni kan piska upp festivalpeppen med att dansa loss till Sammy Davis Jr. med Movits! som spelar på fredagen.




söndag, juni 12, 2011

How Deep Is Your Love?


Ja!
Äntligen äntligen äntligen är The Rapture på G med ett nytt album! Det är 5 år sedan sist. Första livstecknet heter How Deep Is Your Love och finns att lyssna till på NME!

Skynda er in och lyssna! Den är jättebra!


Inför Arvikafestivalen 2011: Austra


Upptäckte AustraPoplistan tidigare i veckan. Nu precis såg jag att bandet ska komma till Arvikafestivalen också! Ytterligare en anledning att kolla upp dem lite närmare. Lose it var låten jag hörde på Poplistan, en fin poplåt med Katie Stelmanis klara stämma. Den andra singeln som finns tillgänglig på Spotify, Beat and the Pulse, är däremot en mer mörkare electro-dänga med skönt driv. Bandet albumdebuterar i år, och bara de här två singlarna talar för att Austra är ett gäng man inte bör missa! Varken på skiva eller live!





32 dagar kvar! Spana in Arvikafestivalens hemsida för mer information!

Every Teardrop Is a Waterfall


Coldplay släppte nyligen en sprillans färsk singel. Every Teardrop Is a Waterfall lyder titeln och den låter så här:




Jag gillar den!

lördag, juni 11, 2011

In the Spotlight 2011 pt.25: The Wombats


Vissa album kräver lite tid. Andra sätter sig på en gång. The Wombats tredje album The Wombats proudly present...This Modern Glitch tillhör den senare kategorin. Den har gått på repeat hela kvällen. Catchy indie som gör susen för humöret! Gillar hela plattan rakt igenom men klara favoritlåtar är Girls/Fast Cars, Walking Disasters och singlarna Tokyo - Vampires & Wolves och Jump Into the Fog.





The Wombats på

fredag, juni 10, 2011

Inför Arvikafestivalen 2011: Covenant + Necro Facility


34 dagar kvar till Arvikafestivalen och det är dags att börja spana in bokningarna lite närmare.

Svenska EBM-trion Covenant ska återigen förära festivalen med ett besök, och enligt Arvikafestivalens hemsida blir det också bandets enda Sverige-spelningen i sommar. Det får man ju bara inte missa! Har sett dem live 3-4 gånger och det har aldrig varit en besvikelse. Tidigare i år släppte Covenant plattan Modern Ruin. Har bara lyssnat på album samplern som finns att tillgå på Spotify, och den är mycket bra.


foto från Covenants officiella hemsida.


Med på Modern Ruin finns singeln Lightbringer, vilken även gästas av Necro Facility som också ska spela på festivalen. Trots att Necro har spelat på festivalen två gånger tidigare, och dessutom är Värmlänningar liksom undertecknad, så är de en ny bekantskap för mig. Har lyssnat lite på album samplern till senaste skivan Wintermute, och det låter förbaskat bra! Finfin industrisynth.


foto från Necro Facilitys myspace.


Och eftersom båda banden ska spela på festivalen ser väl chanserna dessutom väldigt goda ut för att man ska få höra Covenant och Necro Facility framföra Lightbringer tillsammans. En chans som förmodligen inte kommer ofta. Bara det är ju en väldigt god anledning att gästa Arvika i sommar! Eller vad säger ni?


Varsågoda, här har ni Lightbringer.



Ni kan självklart lyssna till den på Spotify också.

torsdag, juni 09, 2011

Inför Arvikafestivalen 2011: Nedräkningen har börjat!


Det är lite mer än en månad kvar till årets upplaga av Arvikafestivalen. 35 dagar närmare bestämt. Därmed dags att så sakteliga börja dra igång festivalpeppen! Detta kommer att ske i en rad "inför-Arvikafestivalen"-inlägg fram till dess att festivalen startar.

I år äger festivalen rum 14-16 juli, vilket innebär att jag förhoppningsvis kommer att få fira in min födelsedag, som är på söndagen, med någon riktigt bra liveshow på natten mellan lördag och söndag. Jag hoppas givetvis på att Mesh får den äran, då jag såg att de ska spela på lördagen. Vi får se hur det blir med den saken! Spelschema kommer ju först längre fram, men vilka dagar banden preliminärt är inbokade på släpptes nu i veckan. Och därtill släpptes även endagsbiljetterna, för er som inte vill eller har möjlighet att besöka Arvika under samtliga tre dagar. Men det ska tilläggas att 3-dagarsbiljetten är väldigt billig iår! Just nu ligger priset på 795 pix och det inkluderar tillträde till campingen (som öppnar redan den 12:e), skön musik, goa människor, toppen-stämning och allmänt "gôtt" häng i dagarna tre! Förhoppningsvis inkluderar det även ett strålande väder. Mer information om priser, vilka band som är bokade och annat matnyttigt och kul finner ni på festivalens hemsida.


Som vanligt inför festivalen ska jag spana in bokningarna och självklart tipsa er om alla goa artister som kommer till Värmlandsskogen för att spela! Lite annat festivalrelaterat skoj kommer också behandlas. Håll ett extra öga här under nästa vecka, då kommer en liten surprise jag lovar att ni inte vill missa!


Eftersom jag nämnde Mesh ovan, får det idag bli en video till deras ära. Här har ni Friends Like These.




tisdag, juni 07, 2011

Switchblade Smiles



Kasabian har alldeles alldeles precis släppt en ny singel. Den premiärspelades på BBC Radio för en stund sedan, och nu ligger den uppe på bandets hemsida och på Soundcloud. Switchblade Smiles lyder titeln. Efter första lyssningen är jag inte särskilt övertygad. Men vem vet, kanske ändrar jag mig. Vad tycker ni om den?


In the Spotlight 2011 pt.24: Cage the Elephant


Ankan tipsade mig om Cage the Elephant. Indierock med attityd. Två studioalbum har detta Amerika-gäng gett ut, varav den senaste går under titeln Thank You Happy Birthday. I 12 låtar tuffar grabbarna på och plattan har sina guldkorn. Aberdeen och Shake Me Down till exempel. Kanske lite skränigt ibland, men överlag håller de det på en bra nivå tycker jag. Värt att kolla upp!

Tack Ankan för tips!



Cage the Elephant på


söndag, juni 05, 2011

In the Spotlight 2011 pt.23: The Haunted


Dagens andra platta är Unseen med svenska The Haunted. Jag har aldrig fastnat för dem förut, men så såg jag dem framföra No Ghost på P3 Guld-galan, och kände att nya albumet var något jag skulle kolla upp. Och jag gillar den. Lagom tung, melodisk hårdrock att dra på så här en ledig dag. Faktum är att jag blev nästan lite förvånad att jag tyckte den var så bra. Jag trodde det skulle vara en blytung historia, men i jämförelse med vad jag trodde det skulle vara, är det en förhållandevis "snäll" platta. Men då ska det poängteras att jag inte är insatt i bandets tidigare verk. Dock har jag fått för mig att deras sound var bra mycket tyngre förr. Rätta mig gärna om jag har fel, eller bekräfta för den delen om jag har rätt. Hur som helst, jag tycker det är en mycket bra skiva, och jag rekommenderar den gärna.




The Haunted på

In the Spotlight 2011 pt.22: Pete And The Pirates


Då och då händer det att man ramlar över ett och annat fynd på Spotifys startsida. Idag när jag loggade in fick jag ögonen på Pete and the Pirates. Tyckte namnet lät intressant och klickade mig vidare till albumet One Thousand Pictures. Nu har den nog gått på repeat fyra-fem gånger. Men så är jag ju också lite svag för brittisk indierock. Pete och hans pirater påminner stundvis lite om sina landsmän Bombay Bicycle Club, och med ett lätt stänk Interpol emellanåt. I raden av alla indierock-band så är Pete and the Pirates ett gäng som är värda att kollas upp.





Pete and the Pirates på

lördag, juni 04, 2011

Aldrig Mera Hit



Hörreni! Blända har släppt en ny singel. Och den är jättebra!





fredag, juni 03, 2011

Deliver Us


Nytt med In Flames! Trevligt!
Och väldans bra låter det också!




onsdag, juni 01, 2011

Juni


Förste juni och det sägs att sommaren börjar idag. På något vis känns det nästan lite märkligt att sommaren redan är här. Vart tog våren vägen? Jaja. Hur som helst är jag den här gången lite mer på alerten med månadslistan! Har till och med redan börjat på juni-listan. Inte så många låtar ännu, men fler ska det bli! Så lägg till den och håll ett öga på den ifall ni är nyfikna på vad jag lyssnar på för stunden. Gamla som nya favoriter.

Tidigare har jag bara lagt upp listan ute i spalten här till höger. Men numera ska jag vara lite duktig och lägga upp den i inlägget också. Ni hittar även tidigare listor på min Spotify-sida om ni är anslutna till Spotify-social.

Annars har ni halvårets listor här, om ni missat dem tidigare:



In the Spotlight 2011 pt.21: TV on the Radio


Förra året var det Dave Sitek som var i farten med sitt projekt Maximum Balloon. Nu är han och de övriga medlemmarna i TV on the Radio tillbaka med ett nytt album, Nine Types of Light. Jag har hört en och annan röst som tycker att nya plattan inte är lika bra som tidigare album med bandet. För egen del kan jag inte säga så mycket i den frågan då min bekantskap med TV on the Radio är ganska färsk. Tror det var 1-2 år sedan jag upptäckte att de var bra, och det med plattan Dear Science. Men varför sitta och jämföra? Smaken är ju som baken ändå, för att nöta lite mer på en redan väl använd klyscha. Personligen tycker jag att Nine Types of Light är en riktigt bra skiva, och självklart ska du kolla upp den, oavsett om du är gammal eller ny på TV on the Radio!



Video: Will Do


TV on the Radio på