måndag, oktober 25, 2010

Swedish House Mafia

Jag har chockat mig själv och upptäckt Swedish House Mafia. Vanligtvis ryggar jag undan direkt när jag hör ordet "house", därmed har jag inte brytt mig om denna konstellation när jag hört deras namn tidigare. Men så dök One upp på radion igår när jag satt i bilen och därefter har jag inte kunnat sluta spela den.

Jag tycker radioversionen med Pharell vid micken är bäst. Den hittar ni på bandets Myspace eller på Spotify. Vill ni se videon får ni nöja er med den instrumentala versionen på Mafians kanal på YouTube.

torsdag, oktober 21, 2010

Desire Lines


Det har av olika skäl råkat bli låg bloggaktivitet på senast, både vad gäller skrivande och läsande. Men ska snart försöka komma igång igen. Årssummeringen närmar sig med stormsteg och det är många album att beta av innan dess!

Dock måste jag bara tipsa om Desire Lines med Deerhunter som jag hittade via Ingemar på Poplistan. Dagens låt. Får inte nog! Har ni Spotify, gå in och lyssna här omgående!


Ta det lugnt på vintervägarna nu.

fredag, oktober 15, 2010

Versant

Fick precis ett intressant tips om det svensk/amerikanska-bandet Versant. Bakom micken hittar vi amerikanska sångerskan Carah Fay Charnow som tidigare sjöng i catchigt indierockiga bandet Shiny Toy Guns. Singeln Quick Escapes släpps officiellt den 22:e oktober och EP:n Hearbeats väntas komma den 23:e november. Snygg, elegant synthbaserad pop väl värd att kolla upp!


Tack till Katrine på Flagstone!





Versant - Quick Escapes [RadioEdit] by flagstone


Versant på

onsdag, oktober 06, 2010

In the Spotlight 2010 pt.31: Laura Marling


Jag har nästan varit beroende av Laura Marlings platta I Speak Because I Can senaste tiden. Jag fastnade stenhårt för Devil's Spoke när jag hörde den för några månader sedan. Men det är först nu jag kommit mig för att lyssna på hela albumet. Jag har nämnt ganska ofta i de senaste inläggen om hur bra musiken ackompanjerar den rådande hösten. Och I Speak Because I Can är inget undantag där. Det känns nästan som om hennes folk-sound kommer ännu mer till sin rätta så här års. Innerligt och vackert hela vägen igenom. Believe the hype, den här tjejen är värd att kollas upp!



måndag, oktober 04, 2010

In the Spotlight 2010 pt.30: Four Tet


En av årets höjdarkonserter så här långt är Four Tets gig på Arvikafestivalen. Jag hade lyssnat en del på senaste plattan There Is Love in You innan och verkligen gillat vad jag hörde. Men live blev musiken något helt annat. Egentligen hade jag kanske räknat med en något lam spelning, hur kul kan det bli med en kille som står bakom ett par datorer och rattar? Det kan bli alldeles alldeles underbart fick jag veta. I synnerhet om musiken är det elektroniska ljudlandskap som Kieran Hebden väver ihop. Elektronisk musik gör sig bäst live, men i stereon gör den sig utmärkt också. There Is Love in You är urskön att ha på medan man gör något annat. Man sjunker in i ett vakuum där allt bara flyter på och där man samtidigt känner ro och välbehag.





Varmaste rekommendationer alltså. 9 goa låtar där ni garanterat kan räkna med att hitta Plastic People på min årssummering i december.

Four Tet på