fredag, mars 30, 2007

Söt Englandspop

Dagens britt-tips:

Ghosts. Hörde dem för första gången för ett par dagar sedan när Stay the night spelades på radion. Lyssnat lite på låtarna som finns uppe på deras hemsida och det är klassiskt söt Englandspop det bjuds på. Ska inte sticka under stolen med att det påminner väldigt mycket om Delays men eftersom jag är väldigt förtjust i det bandet så det i mitt tycke absolut inget negativt. Delays är lite mästarna på söt och snygg popmusik som ni gillar dem så ska ni definitivt ge Ghosts en chans:

http://www.myspace.com/ghostsuk
http://www.ghostsmusic.com/

och om ni har missat Delays så tar er en sväng in på följande länkar också. Se framförallt till att lyssna på låten Valentine, ni kan inte annat än bli förälskade i den, om ni inte är rejäla popallergiker förstås...

http://www.myspace.com/delays
http://www.thedelays.co.uk/

mars-låtarna

Några schysta mars-låtar:

Switches - Drama Queen
Ghosts - Stay the night
Concretes - Kids
Killers - Read My Mind
Salem Al Fakir - This is who I am
Vincent - Don't hate on me
Captain Murphy - I belong to the girls
Patrick Wolf - The Magic Position
The Shins - Phantom Limb
Manic Street Preachers & Nina Persson - Your love is not enough

Sophie Ellis-Bextor - Catch you

Gulity Pleasures:
Natasha Bedingfield - I Wanna Have Your Babies

Magnus Carlsson - Live forever (Jag kan inte hjälpa det, jag är svag för falsettsång!)

lördag, mars 24, 2007

Editors - Bones Acoustic


Hittade en akustisk version av 'Bones' också som ni borde lyssna på. Minst lika vackert som med fullt komp. Fortfarande lika mästerligt som allt de gjort.

Haha. Förstår ni egentligen hur mycket Editors betyder för mig? Det är alldeles underbart.

Editors - 'Bones' Live In Dublin

Ni som har hängt med här lär inte ha missat att det jag allra mest ser fram emot i år är att Editors äntligen släpper sin uppföljare till underbara debutplattan "The Back Room" som jag hyllat gång på gång. Lyssnade på en livespelning med dem tidigare idag som jag har på kassett, inspelat från radion. En ny låt förekommer där, 'Bones' och som med deras andra låtar så har jag älskat den sen allra första stund jag hörde den. Så sanslöst vackert. Med tanke på hur overkligt bra debuten är så är det klart att man inte kan låta bli att funderar lite på hur de ska lyckas följa upp den. Det är en mycket onödig tanke. Man behöver nog knappast oroa sig när det gäller Editors. Framförallt inte när det första man får höra av det nya materialet är en sådan klasslåt som 'Bones' är. Faktum är att den rankas redan av mig som en utav deras absolut bästa låtar. Och att utse det är minsann inte lätt, inte för mig. Bandet har hittills inte gjort en enda dålig låt i mitt tycke, så att nämna de där riktigt starka favoriterna är nästan omöjligt. Men det finns några stycken som har det lilla extra. Som får den där spirande euforikänslan inombords att snurra ännu mer. Det här är en utav de låtarna. Hittade en bra liveversion av den på YT.

Jag säger bara det lyssna och njut...

onsdag, mars 21, 2007

And the only thing that I could see was a pair of brown eyes that was looking at me...

Dagens låt får bli en av mina ständiga favoriter:
The Pogues -
A pair of brown eyes.
Var till Köpenhamn med klassen i helgen, fick just en bild på mig från när vi var på puben The Irish Rover, så det väckte lite minnen. Två trubadurer med varsin gura stod för livemusiken den kvällen och framförde bl.a. den här låten som varit en stor favorit ända sedan jag hörde den för första gången. Det var fint trots avsaknaden av en violinist och en tin whistler. Alltid lika trevligt att höra den i alla fall även om ingen någonsin kommer kunna göra den bättre än Shane McGowan!

måndag, mars 19, 2007

iLiKETRAiNS

Hoho, gott folk gott folk! Jag har av en slump hittat ytterligare ett fantastiskt Leeds-band. Fem killar som går under namnet iLiKETRAiNS. Fin fint och underbart vackert melodramatisk sound. Jag är kär. Tänk lite åt Mogwai-hållet och lägg till en lätt raspig mörk röst.... Eller vafan...tänk inte alls, ta er in på följande länkar istället, släpp allt och bara njut:
http://www.myspace.com/iliketrains
http://www.iliketrains.co.uk/

00-talets svar på Blur

Kaiser Chiefs Yours truly, angry mob blir bara bättre och bättre för varje lyssning. Kan heller inte låta bli att dra väldiga paralleller till Blur, det slog mig när plattan dånade ut ur högtalarna medan jag stekte köttbullar förra veckan. Faktum är att det känns väldigt Blur på ett vis. Jag kan inte beskriva exakt vad jag menar med det men om ni som jag är gamla Blur-fans och lyssnar på KCs senaste så kanske ni hänger med. Det är lite stilen och modellen över låtarna, jag tycker till och med att Ricky Wilsons sångsätt är ganska snarlikt Damon Albarns. Kul kul. Tänker jag efter var det otillåtet länge sedan jag sist lyssnade på Blur, borde kanske göra det idag. För att återgå till Yours truly, angry mob så finns det väl egentligen inte en enda dålig låt på skivan. Några behöver lite mer tid än andra. Klara favoriter från start utöver Ruby är I can do it without you och fina Love's not a competition (But I'm winning). Kanske inte riktigt vad vi är vana att höra från KC men det är två riktiga kanonlåtar i mitt tycke. Återigen, ett kanonköp.

Lyssna här:
http://www.myspace.com/kaiserchiefs
http://www.kaiserchiefs.co.uk/



söndag, mars 18, 2007

Dragons & Captain Murphy

Dragons från Bristol i England gör lite mörkare alternative/rock med electroinfluenser. Enligt mig ingen tokig kombination. Kanske inte så värst originellt men jag gillar det absolut, gör du? Lyssna här:
http://www.myspace.com/dragons1
http://www.dragons.cc/


Svenska Captain Murphy har släppt ny platta, Human Cannonball. Singeln
I belong to the girls dyker upp lite titt som tätt på radion och är inte alls dum om jag får säga det själv. En käck liten bit och den är mycket bättre än singeln Mojo workin' Mama från den självbetitlade debuten som kom 2004. Hur de både albumen låter i övrigt har jag än så länge ingen vetskap om, men det är inte helt omöjligt att jag tar reda på det så småningom.

onsdag, mars 14, 2007

Switches

Brittisk musik.
Jag får aldrig nog!
Det senaste jag fastnat för är Londongänget Switches. Skönt svängig indierock. Singeln Drama Queen är tokigt bra och kan höras lite då och då på P3. Bör inte missas, så sväng in på följande länkar och håva fram luftguran:
http://www.myspace.com/weareswitches
http://www.switchesmusic.co.uk


Andra sköna favoriter just nu är:
Patrick Wolf -
The Magic Position
Sophie Ellis-Bextor -
Catch you
The Shins -
Phantom Limb

Utöver det snurrar Kaiser Chiefs och Klaxons frekvent. Två skivor som bara växer mer och mer efter varje lyssning. Kanonköp.

torsdag, mars 08, 2007

Tre album som lyft min vecka

Anglofilen i mig har verkligen fått sin beskärda del av lyckorus denna vecka. Tre plattor har en efter en landat i min brevlåda under de närmaste dagarna:



Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob

Ett av mina stora favoriter har äntligen kommit ut med uppföljaren till den sköna debutplattan Employment. Jag fick den idag så jag har bara hunnit lyssna igenom den en gång men första intrycket är mycket positivt. Det är kanske inte lika mycket "na na na" och allsångsbetonat som på debuten men det är utan tvekan ett knippe starka låtar Leeds-killarna har knåpat ihop till den här skivan. Första singeln och tillika öppningsspåret Ruby är den starkaste låten men efter bara en lyssning har jag redan fastnat för flera av de övriga 11 spåren. Så jag återkommer när jag låtit plattan rotera några fler varv i spelaren.





Klaxons - Myths of the near future.

Klaxons är bandet med soundet som ingen verkar vara på det riktigt klara med hur de ska beskriva. New Rave och indie disco är några av stämplarna som sats. På bandets myspace-sida beskriver de själva sitt sound som: "when Buzz Aldrin returned from the moon and turned Muslim". För egen del nöjer jag mig med att bara beskriva debutplattan med ett ord: Briljant. Det är lagomt smått kaotiskt oljudigt blandat med några sköna melodier. De flesta av er känner förmodligen redan till detta mästerliga band men för er som har missat dem; håva fram plånboken och bege er till närmaste skivaffär bums!


Tredje skivan är Kasabians självbetitlade debut som kom 2004. Av någon anledning får jag inte upp bilden till den. Bara hunnit lyssna igenom den lite snabbt två gånger men det har samtidigt varit två väldigt behagliga lyssningar. Lite av ett mysterium att jag inte köpt skivan tidigare men det blir så i bland. Det är hur som helst så bra som alla säger att det är i alla fall. Nya plattan Empire kommer definitivt införskaffas av undertecknad när ekonomin tillåter igen.







fredag, mars 02, 2007

The Dead 60s

Veckans Brit-tips är utan tvekan The Dead 60s.
Om ni vill ha en blandning av soft garagerock, ska och dub så är det här bandet ni ska kolla upp. Den självbetitlade debutplattan har förvisso snart två år på nacken men är fortfarande ett hett tips. Uppföljaren är under arbete. Under tiden kan ni spana in dem här: