onsdag, februari 28, 2007

Februarilåtarna

Jomenvisst. Ännu en månad är slut och dags att nämna lite sköna nya låtar från de gångna veckorna. Jag har som vanligt säkerligen glömt en hel del men förhoppningsvis har jag fått med de främsta favoriterna. Om ni känner för det kan ni ju fylla på själva med egna nya favoriter i kommentarsektionen.

Just Jack - Stars in their eyes
Modest Mouse - Dashboard
Studio - Self service
Isolation Years - Landslide
Santa Maria - Dogs
The Fray - How to save a life
Jamie T - If you got the money


och så....

Månadens Guilty Pleasure:
Fall Out Boy - This ain't a scene, it's an arms race

Jag trodde faktiskt att jag skulle komma undan den här månaden men icke. Det började med att jag hörde den på radion och tänkte; "jaha, ännu ett amerikanskt plojrockband." Givetvis fastnade låten som klister på hjärnan och jag gick runt och sjöng på den non-stop halva dagen tills jag kom på att någon sagt att det bästa sättet att få bort en låt som fastnat är att lyssna på den. Myspace nästa helt enkelt...det hela slutade istället med att jag körde låten fyra gånger på raken och tyckte den var bra... så är det.


För övrigt borde Kaiser Chiefs nya platta landa i min brevlåda inom en inte allt för avlägsen framtid. Det ser jag verkligen fram emot.

måndag, februari 26, 2007

Starz in their eyes

En av årets hittills skönaste låtar är utan tvekan Just Jacks Starz in their eyes.
Den kan du höra här: http://www.myspace.com/justjackuk
De andra låtarna där når väl kanske inte riktigt upp till samma status som singeln men de är helt klart inte så tokiga. Så Overtones är definitivt ett album jag kommer att införskaffa så småningom. Men nu vankas det ju bokrea så då får det vänta lite. Men att höra lite engelsk accent i låtar är aldrig fel!

söndag, februari 25, 2007

The Blinding

Jag har Babyshambles The Blinding på hjärnan. Jag har förvisso inte hört ett helt album med dem men av det jag hört så är The Blinding det enda bra de gjort. Hur som helst så har jag ändå alltid gillat Carl Bârat bättre och hans Dirty Pretty Things är riktigt bra.

torsdag, februari 22, 2007

Feel good.

Eftersom jag sitter med en hemtenta denna vecka i form av en filmanalys av en sekvens ur Lock, stock and two smoking barrels så har bloggen fått vila lite. Ett passande tillfälle vore givetvis nu att rekommendera soundtracket till denna film, vilket jag givetvis gör. Men mest skriver jag för att jag hade tänkt upprepa mig och återigen påminna er om en låt som jag nämnde för några veckor sedan. Nämligen Editors akustiska coverGorillaz Feel good inc. Att Editors är mitt främsta favoritband har väl knappast undgått någon som följer min blogg och att jag nu ännu en gång vill pusha extra för den här covern är helt enkelt för att den är så hjärtskärande vacker att jag blir bedövad.
Så gå och lyssna du med.





lördag, februari 17, 2007

Det skulle kunna vara så mycket bättre...


Sitter och lyssnar på The Futureheads självbetitlade platta och försöker bilda mig en uppfattning. Det kommer krävas många lyssningar, på nåt vis känns det som att det skulle kunna vara så mycket bättre än vad det är. Hörde dem första gången för två år sen när jag var bodde i Edinburgh, minns inte vilken låt, kan ha varit Decent days and nights. Jag hade samma känsla då som nu, det skulle kunna vara riktigt bra, men det vill sig inte. Fick plattan med mp3-skivan min polare skickade till mig förra året, varit lite slarvig med att lyssna igenom allt ordentligt men nu har jag påbörjat en riktig genomgång. Som sagt, jag får lyssna vidare på The Futureheads och se om min uppfattning ändras. Helt klart är i alla fall att covern på Kate Bushs Hounds of Love är riktigt grym.

Den finns att höra här:


fredag, februari 16, 2007

Cornell lämnar Audioslave?

I P3 Populär kunde man idag höra Hannah Fahl berätta att Chris Cornell hoppar av Audioslave, nyheten finns även att läsa på Aftonbladet. Konflikter inom bandet både på det musikaliska och personliga planet lär vara orsaken till avhoppet. Har dock inte hittat något uttalande på deras officiella hemsida så vi får väl avvakta och se vad som händer.

När vi ändå är inne på P3 Populär så spelade de igår, lite till min förvåning, Paolo Nutini's Last Request. Tror bara jag har hört honom i P3 en gång tidigare, så det var skönt att höra. Ni som läste min årssammanfattning kanske kommer ihåg att jag hade med hans debutplatta These Streets på listan över 2006 års bästa plattor. Denna unga Skotte har en gudomligt skön röst och det är slöseri att han är så pass okänd här i Sverige, så jag tänker som vanligt dra mitt strå till stacken och uppmana er att gå in på följande länkar:


torsdag, februari 15, 2007

Daybreaker



Dagens platta: Beth Orton - Daybreaker

Eftersom jag dragits med en bedrövlig hosta och halsont i tre dagar nu så hade jag tänkt göra en temalista med sjukrelaterade-låtar. Istället kom jag på att jag fick en mp3-skiva full av diverse plattor av en Brittisk polare för några månader sen. Eftersom jag inte lyssnat på den på ett tag ansåg jag att det var dags nu och det som snurrar i skrivande stund är Beth Ortons Daybreaker. Jag har tidigare haft lite svårt för henne och aldrig fastnat för hennes musik men den här skivan är verkligen underbar. En del artister/band behöver lite längre tid än andra, så det är dags för mig att ändra på min uppfattning om Beth. Väldigt behaglig skiva att lyssna på såhär på kvällskvisten och för tankarna bort från min ömma hals.



För övrigt är jag väldigt sugen på att skaffa Studio's platta. Deras Self service som går varm på P3 är en riktigt skön låt. Ha radion på under dagen och ni lär inte missa den. Lyssningssmakprov hittar ni här:
http://www.thestudio.se
http://www.myspace.com/sstudio

tisdag, februari 13, 2007

2 x Britain + 1 x Australia



The Fratellis [Glasgow]
Skön indie/rock/alternative whatever you wanna call if från Skottlands största stad. Måhända låter det som mycket annat men det är fortfarande väldigt bra.
http://www.myspace.com/littlebabyfratelli


The Presets [Sydney]
Grym electroindie från Australien! Speciellt låten Are you the one gör mig alldeles dansfebrig. Följ denna länk och upp och sväng dina höfter du med:
http://www.myspace.com/thepresets


Parka [London/Glasgow]
Låter som en blandning av lite allt möjligt. Bland influenserna nämner de bland andra Radio 4, !!! och the Rapture. Anar emellanåt en liten gnutta Kasabian också. Gillar ni ovannämnda band så tar en sväng in på nedanstående länk och ge Parka en chans. Lyssna främst på den uppryckande Disco Dancer och sköna There's a riot.
http://www.myspace.com/parkamusic

torsdag, februari 08, 2007

3 x England + 1 x Minnesota

Som den brittfantast jag är kommer här tips på tre sköna band som jag tycker ni ska ta er tid att kolla upp:

The Pigeon Detectives [Leeds]
Som Britisk Rock/New Wave/Alternative brukar låta, med en lätt touch av 80-& tidigt 90-tal.
http://www.myspace.com/thepigeondetectives

The Enemy [Coventry]
Påminner en liten aning om The Pigeon Detectives, vilket definitivt inte är något fel. Tvärt om! De här två banden känns ganska typiska för det Britiska soundet och ja, jag kan inte säga annat än: I love it!
http://www.myspace.com/theenemycoventry

Bromheads Jacket [Sheffield]
Lite småroligt band. Tänk er en ung Mike Skinner som möter en rastlös hybrid av Arctic Monkeys och The Libertines i en sandlåda.
http://www.myspace.com/bromheadsjacket



Måste även ge lite plats till Minnesotabandet Tapes n Tapes som jag upptäckte idag:
http://www.myspace.com/tapesntapes

onsdag, februari 07, 2007

Dashboard & Landslide

Listan över kommande intressanta skivsläpp blir bara längre och längre. I mars släpper Modest Mouse sin nya platta, We were dead before the ship even sank och första singeln Dashboard roterar på P3 med jämna mellanrum. Det är en mycket lovande låt. Det är knappast någon hemlighet att jag är ordentligt svag för dansanta indie/alternative/rock-låtar så Dashboard är som gjord för mig. En riktigt uppfriskande dänga, så letar er in på länken nedan och sväng era lurviga ni med:



En annan fin bit som kan höras flitigt på samma radiokanal är Isolation Years Landslide. Förmodligen den bästa låt jag hört från dem på ett tag. Nya plattan Sign, Sign finns redan ute och ska förhoppningsvis inhandlas av undertecknad snarast möjligt.
Lyssna här:



söndag, februari 04, 2007

The Good, the Bad and the Queen

Just gjort en ny upptäckt så här i slutet av veckan, bandet i fråga är The Good, The Bad and the Queen. Ett band vars medlemmar inte är allt för obekanta i branschen om man säger så, uppsättningen består av Damon Albarn (Blur/Gorillaz), Paul Simonon (The Clash), Simon Tong (The Verve) & Tony Allen (Africa 70). Intresse väcktes när jag läste en recension av deras album för några dagar sedan och nu ikväll letade jag mig in på deras hemsida för en provlyssning och den var mycket positiv. Så tar er in på denna länk för ett smakprov, för detta måste höras!

http://www.thegoodthebadandthequeen.com/index.php


Dagens låt: The Good, The Bad and the Queen - Kingdom of Doom

Amélie

Veckans album:
SVT förgyllde min lördagkväll igår med att visa min favoritfilm Amélie från Montmartre. Fantastisk film rakt igenom för att inte tala om musiken. Den är inte bara gudomligt vacker utan Yann Tiersen klär hela filmen och storyn något alldeles mästerligt med sina toner. Troligtvis det bästa soundtracket som finns.

torsdag, februari 01, 2007

Lycka i skogen

Idag presenterade Arvikafestivalen sina nya bandbokningar och till min stora lycka så står In Flames, Patrick Wolf och Apoptygma Berzerk klara att uppträda i de Värmländska skogarna till sommaren. Lika så The Magic Numbers. Om det fortsätter så här så kan det mycket väl bli den bästa line-upen festivalen haft på väldigt länge. Jag väntar med spänning och hoppas å det grövsta att det inte dyker upp några förhinder för egen del den 12-14 juli då Sveriges enligt mig bästa festival går av stapeln.
Mer information och andra klara bokningar hittar ni här: www.arvikafestivalen.se